0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Spenatove sufle

Spenatove sufle

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

200 g cerstveho spenatu alebo jeden mrazeny spenatovy pretlak
3 salotky
75 g varenej sunky
30 g masla
sol, korenie, muskatovy oriesok
60 g masla
40 g muky
250 ml mlieka
4 vajcia
80 g parmezanu
1. Cerstvy spenat umyjeme a zbavime silnych stoniek. Uvedieme do varu vodu s trskou soli a spenat v nej 2 minuty povarime. Potom ho vyberieme z vody, prelejeme studenou vodou, dobre vymackame a najemno posekame. 2. Salotky a sunku pokrajame na kococky a uprazime na masle. Pridame spenat a dusime dalsich 5 minut. Osolime, okorenime a ochutime muskatovym orieskom. 3. V hrnci rozpustime 60 g masla. Pridame muku a za staleho miesania osmazime do svetlo zlta. Zalajeme 250 ml mlieka a za staleho miesania nechame prejst varom. Potom 5 minut na miernom plameni povarime. Stiahneme z platne a postupne vmiesame do omacky (metlou na sneh) 4 zltky. Nakoniec pridame do besamelovej omacky spenatovu zmes. Jemne nastruhany parmezan tiez vmiesame do omacky. 4. Rozohrejeme ruru na 180 stupnov. Formu na sufle vymazeme maslom. Bielka so stipkou soli vyslahame do tuha. Sneh potom vmiesame do vychladnuteho spenatu. Formu naplnime spenatom nanajvys do dvoch tretin. 5. Formu zasunieme na strednu priecku rury a pecieme asi hodinu. po dopeceni este teple sufle podavame. S bielym pecivom a rajcinovym salatom sa sufle premeni v hlavne jedlo.
Autor: jaruska1

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč