Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Spenatove sufle

Popis receptu: 
Toto jedlo si urcite oblubia aj neprajnici klasickeho spenatoveho privarku. Pracnejsie ale stoji za to! Katka 6/2000
Autor: Jarmila Kolesárova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    200 g cerstveho spenatu alebo jeden mrazeny spenatovy pretlak 3 salotky 75 g varenej sunky 30 g masla sol, korenie, muskatovy oriesok 60 g masla 40 g muky 250 ml mlieka 4 vajcia 80 g parmezanu

Příprava jídla

1. Cerstvy spenat umyjeme a zbavime silnych stoniek. Uvedieme do varu vodu s trskou soli a spenat v nej 2 minuty povarime. Potom ho vyberieme z vody, prelejeme studenou vodou, dobre vymackame a najemno posekame. 2. Salotky a sunku pokrajame na kococky a uprazime na masle. Pridame spenat a dusime dalsich 5 minut. Osolime, okorenime a ochutime muskatovym orieskom. 3. V hrnci rozpustime 60 g masla. Pridame muku a za staleho miesania osmazime do svetlo zlta. Zalajeme 250 ml mlieka a za staleho miesania nechame prejst varom. Potom 5 minut na miernom plameni povarime. Stiahneme z platne a postupne vmiesame do omacky (metlou na sneh) 4 zltky. Nakoniec pridame do besamelovej omacky spenatovu zmes. Jemne nastruhany parmezan tiez vmiesame do omacky. 4. Rozohrejeme ruru na 180 stupnov. Formu na sufle vymazeme maslom. Bielka so stipkou soli vyslahame do tuha. Sneh potom vmiesame do vychladnuteho spenatu. Formu naplnime spenatom nanajvys do dvoch tretin. 5. Formu zasunieme na strednu priecku rury a pecieme asi hodinu. po dopeceni este teple sufle podavame. S bielym pecivom a rajcinovym salatom sa sufle premeni v hlavne jedlo.
REKLAMA

Přidat komentář