0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryzovy salat s hraskom a krevetami

Ryzovy salat s hraskom a krevetami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

250 g malych mrazenych kreviet
200 g ryze basmati
250 g mrazeeho hrasku
1 zvezok petrzelky
stava z jedneho citronu
sol, korenie
5 PL oleja
strucik cesnaku
kopor na ozdobe
1. Krevety nechame rozmrazit. Ryzu vsypeme do sitka a dokladne premyjeme. Potom ju s 300 ml vody a trochou soli privedieme do varu a varime asi 20 minut. 2. Hrasok dame do osolenej vriacej vody a varime 3 az 4 minuty. Potom ho scedime, prelejeme studenou vodou a nechame odkvapkat. 3. Petrzelku umyjeme, osusime a najemno posekame. Na zalievku zmiesame citronovu stavu, sol a korenie. Do zmesi zaslahame olej a prelisjueme cesnak. 4. Zmiesame vlaznu varenu ryzu, krevety, hrasok a salatovu zalievku. Pridame petrzelku, premiesame, ozdobime koprom a podavame.
Autor: jaruska1

Obchod Apetit