Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ryzovy salat s hraskom a krevetami

Popis receptu: 
Vyborna rychla vecera Katka 6/2000
Autor: Jarmila Kolesárova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250 g malych mrazenych kreviet 200 g ryze basmati 250 g mrazeeho hrasku 1 zvezok petrzelky stava z jedneho citronu sol, korenie 5 PL oleja strucik cesnaku kopor na ozdobe

Příprava jídla

1. Krevety nechame rozmrazit. Ryzu vsypeme do sitka a dokladne premyjeme. Potom ju s 300 ml vody a trochou soli privedieme do varu a varime asi 20 minut. 2. Hrasok dame do osolenej vriacej vody a varime 3 az 4 minuty. Potom ho scedime, prelejeme studenou vodou a nechame odkvapkat. 3. Petrzelku umyjeme, osusime a najemno posekame. Na zalievku zmiesame citronovu stavu, sol a korenie. Do zmesi zaslahame olej a prelisjueme cesnak. 4. Zmiesame vlaznu varenu ryzu, krevety, hrasok a salatovu zalievku. Pridame petrzelku, premiesame, ozdobime koprom a podavame.
REKLAMA

Přidat komentář