polévka z mušlí

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

polévka z mušlí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

30 g másla
2 cibule
1 řapík řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
2 brambory
700 g mušlí z konzervy, mražených nebo čerstvých bez skořápky
asi 500 ml vroucí vody
2 lžičky soli
¼ lžičky černého mletého pepře
500 ml smetany
snítka kopru
50 g slaniny
V hrnci rozehřejeme 20 g másla a orestujeme na něm kostičky cibule, najemno nakrájený celer a rozmačkaný česnek. Přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, mušle včetně nálevu (pokud vaříme čerstvé, použijeme redukovaný vývar), zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zakrytá, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme poklicí a pozvolna vaříme, až jsou brambory měkké. Polévku můžeme i částečně (nahrubo) rozmixovat. Na závěr přidáme smetanu, kopr, zjemníme zbylým máslem, prohřejeme (už nevaříme) a podáváme s vypečenými plátky slaniny.
Autor: bohacek

Obchod Apetit