Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Piškotová ruláda s rybízovou marmeládou

Popis receptu: 
Mezi babiččiny moučníky, které chutnaly k odpolední kávě, patřila i jednoduchá nadýchaná roláda doplněná pravou domácí šlehačkou.
Autor: Radka Pospíšilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    na jeden plech 6 vajec 140 g moučkového cukru 100 g polohrubé mouky 300 g rybízové marmelády na podávání šlehačka

Příprava jídla

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem, vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Upečený ještě vlahý piškot vyklopíme na utěrku, potřeme marmeládou a stočíme. Vychladlou roládu pocukrujeme, krájíme na šikmé řezy a podáváme s vyšlehanou šlehačkou.
REKLAMA

Přidat komentář