Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mělnická jehla

Popis receptu: 
Kluci v akci
Autor: Jiří Boháček
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    100 g hovězí svíčkové 100 g vepřové panenky 100 g kuřecích prsou snítka čerstvého tymiánu drcený barevný pepř sůl olivový olej zeleninové ratatouille olivový olej 50 g lilku 50 g cukety 50 g červené papriky 50 g žluté papriky 50 g červené cibule 20 g česneku 50 g žampionů 100 g drcených rajčat mletý pepř sůl čerstvý tymián střik bílého vína zámecké brambory 8 zámeckých brambor olivový olej

Příprava jídla

Masová trilogie na jehle s ratatouille [čti ratatuj] Efektní, jednoduchý a výborný kulinářský kousek zámeckého šéfkuchaře! Co více dodat? Na této krmi si pochutnává i samotný kníže Jiří Lobkowicz. Maso naklepeme na tenké plátky a okořeníme, naskládáme na sebe a zarolujeme do rolády. Roládu překrojíme na 3–4 kusy (šneky) a napíchneme na jehlu. Pečeme na tálu s trochou olivového oleje po obou stranách dozlatova a dopékáme na grilu. Zeleninu nakrájíme a lehce osmahneme doměkka na olivovém oleji, ke konci ochutíme kořením a zastříkneme bílým vínem. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na olivovém oleji, podle chuti osolíme.
REKLAMA

Přidat komentář