Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jehněčí kolínko

Popis receptu: 
barrandov
Autor: Helena Kotěrová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 jehněčí kolínka 100 g mrkve 100 g celeru 100 g kořene petržele 100 g cibule 4 stroužky česneku Sůl Pepř Tymián, rozmarýn

Příprava jídla

Jehněčí kolínka opláchneme, osušíme a odstraníme přebytečný tuk a blanky. Ostrým nožem oddělíme a oškrábeme maso z horní části kosti (zhruba 3 cm od okraje). Maso se během pečení stáhne a kost se obnaží Kolínka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. 2. Maso přeložíme do pekáčku. K masu přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé stroužky česneku a bylinky. Přikryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme v troubě při 160°C doměkka (asi 2 hodiny). Po první hodině pečení odklopíme, případně přilijeme trochu vody, přiklopíme a dopečeme. Jakmile je maso měkké, odstraníme poklop, zvýšíme teplotu na 190°C a maso necháme zezlátnout (max 5-8 minut). 3. Jako přílohu použijeme pečené nebo vařené brambory a zeleninu, která se pekla s masem.

Přidat komentář