0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

4 jehněčí kolínka

100 g mrkve

100 g celeru

100 g kořene petržele

100 g cibule

4 stroužky česneku

Sůl

Pepř

Tymián, rozmarýn


Jehněčí kolínka opláchneme, osušíme a odstraníme přebytečný tuk a blanky. Ostrým nožem oddělíme a oškrábeme maso z horní části kosti (zhruba 3 cm od okraje). Maso se během pečení stáhne a kost se obnaží Kolínka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. 2. Maso přeložíme do pekáčku. K masu přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé stroužky česneku a bylinky. Přikryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme v troubě při 160°C doměkka (asi 2 hodiny). Po první hodině pečení odklopíme, případně přilijeme trochu vody, přiklopíme a dopečeme. Jakmile je maso měkké, odstraníme poklop, zvýšíme teplotu na 190°C a maso necháme zezlátnout (max 5-8 minut). 3. Jako přílohu použijeme pečené nebo vařené brambory a zeleninu, která se pekla s masem.
Autor: zarovka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč