Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jehněčí kolínko

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jehněčí kolínko

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

4 jehněčí kolínka

100 g mrkve

100 g celeru

100 g kořene petržele

100 g cibule

4 stroužky česneku

Sůl

Pepř

Tymián, rozmarýn


Jehněčí kolínka opláchneme, osušíme a odstraníme přebytečný tuk a blanky. Ostrým nožem oddělíme a oškrábeme maso z horní části kosti (zhruba 3 cm od okraje). Maso se během pečení stáhne a kost se obnaží Kolínka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. 2. Maso přeložíme do pekáčku. K masu přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé stroužky česneku a bylinky. Přikryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme v troubě při 160°C doměkka (asi 2 hodiny). Po první hodině pečení odklopíme, případně přilijeme trochu vody, přiklopíme a dopečeme. Jakmile je maso měkké, odstraníme poklop, zvýšíme teplotu na 190°C a maso necháme zezlátnout (max 5-8 minut). 3. Jako přílohu použijeme pečené nebo vařené brambory a zeleninu, která se pekla s masem.
Autor: zarovka

Obchod Apetit