Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Jehněčí kolínko
Jehněčí kolínko


< 60 min
0,0 (0x)

Jehněčí kolínka opláchneme, osušíme a odstraníme přebytečný tuk a blanky. Ostrým nožem oddělíme a oškrábeme maso z horní části kosti (zhruba 3 cm od okraje). Maso se během pečení stáhne a kost se obnaží Kolínka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. 2. Maso přeložíme do pekáčku. K masu přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celé stroužky česneku a bylinky. Přikryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme v troubě při 160°C doměkka (asi 2 hodiny). Po první hodině pečení odklopíme, případně přilijeme trochu vody, přiklopíme a dopečeme. Jakmile je maso měkké, odstraníme poklop, zvýšíme teplotu na 190°C a maso necháme zezlátnout (max 5-8 minut). 3. Jako přílohu použijeme pečené nebo vařené brambory a zeleninu, která se pekla s masem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu