Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tvarohovo-rybízový dort

Popis receptu: 
Svěží a lehký dort ze zdravých a kvalitních surovin :-).
Autor: Jana Plíšková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus: 200 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g mletých oříšků (lískové, vlašské,..dle výběru), 100 g ovesných vloček, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 100 g zakysané smetany, Náplň: 1. vrstva: 500g čeveného rybízu, hrst sušených brusinek, 3 bílky, špetka soli, špetka mleté skořice, 80 g třtinového cukru, 100 g mletých oříšků (dle výběru), hrst ovesných vloček, 2. vrstva: 500 ml měkkého tvarohu, vanikový pudink v prášku, třtinový cukr na doslazení, Ozdoba: hořká čokoláda ( min. 70% ), několik kuliček červeného rybízu

Příprava jídla

1. Nejprve připravíme korpus. Celozrnnou pšeničnou mouku promícháme s mletými oříšky a ovesnými vločkami. Poté rozmícháme olej, vejce, zakysanou smetanu a med a a přidáme k připravené směsi sypké a vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí nebo je příliš řídké, stačí přisypat několik gramů mletých oříšků a zaprášit hrstkou mouky., 2. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím vymazanou rozevírací dortovou formu o průměru asi 24 cm. Vytvoříme okraje asi 3 cm a poté dáme vystlanou formu chladit asi na 20 minut do lednice. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia ( horkovzdušnou na 180 )., 3. Tvorba 1. vrstvy: V horké vodní lázni ušleháme bílky, sůl, skořici a třtinový cukr, aby se všechny ingredience spojily. Poté přimícháme omytý červený rybíz, ovesné vločky a rozemleté oříšky. Vzniklou hmotu na neseme na těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 35 - 40 minut., 4. Tvorba 2. vrstvy: Uvaříme pudink podle návodu a necháme zchladnout. Do velké mísy dáme 500 ml tvarohu, třtinový cukr a mírně ušleháme ručním mixérem. Poté přidáme vychladlý pudink a vyšleháme do hladké hmoty. Tu nanášíme na minimálně hodinu vychladlý upečený dort., 5. Na závěr nastrouháme čokoládu na velké hobliny a posypeme jím povrch dortu a ozdobíme kuličkami čeveného rybízu. Hotový dort dáme na 24 hodin do lednice, aby tvarohový krém řádně zatuhl a dort se hezky rozležel.
REKLAMA

Přidat komentář