1. Nejprve připravíme korpus. Celozrnnou pšeničnou mouku promícháme s mletými oříšky a ovesnými vločkami. Poté rozmícháme olej, vejce, zakysanou smetanu a med a a přidáme k připravené směsi sypké a vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí nebo je příliš řídké, stačí přisypat několik gramů mletých oříšků a zaprášit hrstkou mouky.,
2. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím vymazanou rozevírací dortovou formu o průměru asi 24 cm. Vytvoříme okraje asi 3 cm a poté dáme vystlanou formu chladit asi na 20 minut do lednice. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia ( horkovzdušnou na 180 ).,
3. Tvorba 1. vrstvy: V horké vodní lázni ušleháme bílky, sůl, skořici a třtinový cukr, aby se všechny ingredience spojily. Poté přimícháme omytý červený rybíz, ovesné vločky a rozemleté oříšky. Vzniklou hmotu na neseme na těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 35 - 40 minut.,
4. Tvorba 2. vrstvy: Uvaříme pudink podle návodu a necháme zchladnout. Do velké mísy dáme 500 ml tvarohu, třtinový cukr a mírně ušleháme ručním mixérem. Poté přidáme vychladlý pudink a vyšleháme do hladké hmoty. Tu nanášíme na minimálně hodinu vychladlý upečený dort.,
5. Na závěr nastrouháme čokoládu na velké hobliny a posypeme jím povrch dortu a ozdobíme kuličkami čeveného rybízu. Hotový dort dáme na 24 hodin do lednice, aby tvarohový krém řádně zatuhl a dort se hezky rozležel.
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Porce
6