Waldorfský šalát

Waldorfský šalát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

# 2 hrsti vlašských orechov
# 2 červené jablká (so šupkou)
# šťava z jednej limetky
# 3 stonky zeleru
# polníček alebo mix šalátov
# 2 lyžice Majolenky Hellmann´s
# 2 lyžice medu
# muškátový oriešok
# soľ, korenie
Vlašské orechy restujeme do zlatista na suchej panvici (nerestujeme pri vysokej teplote ani príliš dlho, inak zhorknú), polovicu jadier necháme vcelku a polovicu nasekáme na hrubo. Jablká rozkrojíme na osminky, odstránime z nich jadierka a pokvapkáme limetkovú šťavou. Stonky zeleru nakrájame na tenké plátky (vzniknú podkovičky). Do misy dáme polníček, pridáme celé aj nasekané orechy, osminky jabĺk, nakrájaný zeler a premiešame s dressingom z Majolenky Hellmann´s, limetkovej šťavy, medu, muškátového oriešku, soli a korenia.
Autor: Ivana Mirgova

Obchod Apetit