
Uživatelský
recept
recept
Waldorfský šalát
Popis receptu:
Waldorfský šalát
Autor: Ivana Mirgova
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
# 2 hrsti vlašských orechov
# 2 červené jablká (so šupkou)
# šťava z jednej limetky
# 3 stonky zeleru
# polníček alebo mix šalátov
# 2 lyžice Majolenky Hellmann´s
# 2 lyžice medu
# muškátový oriešok
# soľ, korenie
Příprava jídla
Vlašské orechy restujeme do zlatista na suchej panvici (nerestujeme pri vysokej teplote ani príliš dlho, inak zhorknú), polovicu jadier necháme vcelku a polovicu nasekáme na hrubo. Jablká rozkrojíme na osminky, odstránime z nich jadierka a pokvapkáme limetkovú šťavou. Stonky zeleru nakrájame na tenké plátky (vzniknú podkovičky).
Do misy dáme polníček, pridáme celé aj nasekané orechy, osminky jabĺk, nakrájaný zeler a premiešame s dressingom z Majolenky Hellmann´s, limetkovej šťavy, medu, muškátového oriešku, soli a korenia.
Přidat komentář