Sloní uši, pečené brambory

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Sloní uši, pečené brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

75 dkg krůtích plátků
1 červená a 1 žlutá paprika
15 dkg sýru typu Niva
2 dl smetany
1 lžička sladké mleté papriky
mletý pepř
sůl
hořčice
Brambory:
1 kg brambor
mletá sladká paprika
sůl, česnek
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na oleji zprudka opečeme z obou stran, vyjmeme z pánve a necháme okapat. Papriky nakrájíme na proužky, sýr jemně nastrouháme a vše spojíme smetanou. Na každý plátek dáme trochu směsi, přehneme a zajistíme párátkem. Naplněné plátky vložíme do pekáčku, přidáme zbytek směsi a společně pečeme asi 10 minut při teplotě 220 °C. Vypneme a maso necháme v otevřené troubě dojít. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, povaříme v osolené vodě, scedíme, promícháme se sladkou paprikou a česnekem a pečeme v troubě při 200 °C.
Autor: Ilona K

Obchod Apetit