Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cikánský kotlík

Popis receptu: 
Pořádná polívka ze silného masového vývaru a plná zeleniny, luštěnin, masa, uzenin a obilovin postaví na nohy i toho nejutahanějšího člověka. Kluci v akci
Autor: Jiří Boháček
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    400 g hovězího masa předního 1 slepice nebo kuře divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list) cibule 500 g kořenové zeleniny 2 cibule hlavička česneku 2 ostravské klobásy 200 g uzeného masa 100 g rajského protlaku 200 g namočených fazolí 100 g namočených krup 1/4 zelí 1/4 kapusty pepř sůl

Příprava jídla

Slepici a hovězí maso uvaříme s divokým kořením, cibulí a solí doměkka. Vývar scedíme, kuřecí maso obereme od kostí a stejně jako hovězí ho nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme na větší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a česnek, osmahneme, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a uzené, zarestujeme s rajským protlakem, zalijeme vývarem, vložíme den předem namočené fazole a kroupy a vaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do polévky hovězí a kuřecí maso, kapustu a zelí nakrájené na kostičky, chvilku povaříme, dochutíme solí a pepřem.
REKLAMA

Přidat komentář