Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
400 g plochých fazolových lusků
100 g schwarzwaldské šunky (nebo jiné sušené)
2-3 lžíce dijonské hořčice
hladká mouka
1 lžíce másla
bujónová kostka
pepř
sůl
olej
Kuřecí řízky zlehka naklepeme a každou porci pokrájíme na tři části. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dohněda. Potom snížíme teplotu a dopékáme, celkově asi 10 minut. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme máslo, necháme rozehřát, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou (asi 250 ml). V bublající omáčce rozpustíme dijonskou hořčici a bujónovou kostku, poté přidáme našikmo, asi na 3 cm délky pokrájené fazolové lusky, přikryjeme pokličkou a na mírné teplotě podusíme 10 minut. Přidáme proužky sušené šunky, vrátíme opečené maso, dochutíme a necháme pod pokličkou prohřát.
Autor: zdenekvt

Obchod Apetit