Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuřecí steak s dijonskými fazolkami

Popis receptu: 
x
Autor: Zdenek Zubík
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    4 kuřecí prsní řízky 400 g plochých fazolových lusků 100 g schwarzwaldské šunky (nebo jiné sušené) 2-3 lžíce dijonské hořčice hladká mouka 1 lžíce másla bujónová kostka pepř sůl olej

Příprava jídla

Kuřecí řízky zlehka naklepeme a každou porci pokrájíme na tři části. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dohněda. Potom snížíme teplotu a dopékáme, celkově asi 10 minut. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme máslo, necháme rozehřát, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou (asi 250 ml). V bublající omáčce rozpustíme dijonskou hořčici a bujónovou kostku, poté přidáme našikmo, asi na 3 cm délky pokrájené fazolové lusky, přikryjeme pokličkou a na mírné teplotě podusíme 10 minut. Přidáme proužky sušené šunky, vrátíme opečené maso, dochutíme a necháme pod pokličkou prohřát.
REKLAMA

Přidat komentář