Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Debrecínská fazolačka

Popis receptu: 
Podle Alberta
Autor: Zdeněk Mifka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    100g slaniny 2 debrecínské párky 1 cibule 1 balení mražené polévkové zeleniny 200 g rajčatového pyré 1 l zeleninového vývaru 1/2 lžičky sladké papriky 1/2 lžičky tymiánu 1/2 lžičky majoránky 250 g zakysané smetany sůl pepř

Příprava jídla

Slaninu pokrájejte na kostičky a ve velkém hrnci opečte. Přidejte pokrájenou cibuli a opékjte až zesklovatí. Pak přimíchejte zcezené fazole, mraženou zeleninu a rajčatové pyré. Přilikjte zeleninový vývar. Osolte, opepřete a okořeňte mletou paprikou. Polévku uveďte do varu a na mírném plameni ji vařte přikrytou asi 10 minut.. Občas zamíchejte. Párky nakrájejte na tenké plátky a spolu s bylinkami je dejte do polévky. Vmíchejte 200g smetany. Prohřejte, ale už nevařte. Podle potřeby osolte a okořeňte. Na každou porci dejte 1 kopeček zbylé smetany a podávejte s čerstvým pečivem.
REKLAMA

Přidat komentář