Debrecínská fazolačka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Debrecínská fazolačka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

100g slaniny
2 debrecínské párky
1 cibule
1 balení mražené polévkové zeleniny
200 g rajčatového pyré
1 l zeleninového vývaru
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky majoránky
250 g zakysané smetany
sůl
pepř
Slaninu pokrájejte na kostičky a ve velkém hrnci opečte. Přidejte pokrájenou cibuli a opékjte až zesklovatí. Pak přimíchejte zcezené fazole, mraženou zeleninu a rajčatové pyré. Přilikjte zeleninový vývar. Osolte, opepřete a okořeňte mletou paprikou. Polévku uveďte do varu a na mírném plameni ji vařte přikrytou asi 10 minut.. Občas zamíchejte. Párky nakrájejte na tenké plátky a spolu s bylinkami je dejte do polévky. Vmíchejte 200g smetany. Prohřejte, ale už nevařte. Podle potřeby osolte a okořeňte. Na každou porci dejte 1 kopeček zbylé smetany a podávejte s čerstvým pečivem.
Autor: mifkaz

Obchod Apetit