Moravské koláče

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Moravské koláče

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto:
½ kg hladké mouky
3 žloutky
2 dcl oleje
1 kostka droždí
2 dcl mléka
pískový cukr velká hrst na kvasnice
sůl do kvásku

Náplň:
½ kg tvarohu
2 vejce
cukr
rozinky (namočené v rumu)

Navrch:
povidla a drobenka (z polohrubé mouky a 2 vanilkových cukru)
Vypracujeme kvásek z kvasnic, cukru, mléka a trochy soli. Přidáme mouku, vejce a necháme vykynout. Mezitím si uděláme náplň. Smícháme tvaroh, vejce a rozinky, dle chuti ocukrujeme. Velkou lžíci těsta rozválíme, naplníme tvarohovou směsí, zabalíme a navrch dáme povidla (tuhá naředíme rumem) a posypeme drobenkou. Průměr koláče by měl být asi 12 cm. Pečeme v troubě rozehřáté naplno cca 7 minut, pak troubu ztlumíme na 170 stupňů a dopečeme, cca 10 minut.

Obchod Apetit