
Uživatelský
recept
recept
Moravské koláče
Popis receptu:
Vynikající osvědčené koláče, které se hodí i jako hlavní jídlo.
Autor: Zuzana Markovičová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
Těsto:
½ kg hladké mouky
3 žloutky
2 dcl oleje
1 kostka droždí
2 dcl mléka
pískový cukr velká hrst na kvasnice
sůl do kvásku
Náplň:
½ kg tvarohu
2 vejce
cukr
rozinky (namočené v rumu)
Navrch:
povidla a drobenka (z polohrubé mouky a 2 vanilkových cukru)
Příprava jídla
Vypracujeme kvásek z kvasnic, cukru, mléka a trochy soli. Přidáme mouku, vejce a necháme vykynout.
Mezitím si uděláme náplň. Smícháme tvaroh, vejce a rozinky, dle chuti ocukrujeme.
Velkou lžíci těsta rozválíme, naplníme tvarohovou směsí, zabalíme a navrch dáme povidla (tuhá naředíme rumem) a posypeme drobenkou. Průměr koláče by měl být asi 12 cm.
Pečeme v troubě rozehřáté naplno cca 7 minut, pak troubu ztlumíme na 170 stupňů a dopečeme, cca 10 minut.
Přidat komentář