Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Malinová ššťáva

Popis receptu: 
Maliny vložíme do cedníku, propláchneme je studenou vodou a necháme dobře okapat. Potom je vložíme do čisté kameninové nebo skleněné nádoby, promícháme je se 100 g cukru, rozmačkáme, nádobu zakryjeme a dáme na 1 - 2 dny do chladna. Maliny několikrát za den promícháme. Pak je přendáme do cedníku s čistou gázou a necháme prokapat. Čistou šťávu opatrně přelijeme do kastrolu, rychle svaříme a sbíráme (odstraňujeme) pěnu. Nakonec přidáme zbylý cukr, a když se cukr rozpustí, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Pokud se nám zdá malinová šťáva málo výrazná, můžeme přidat trošku kyseliny citronové. Hotovou šťávu nalijeme do čistých lahví a dobře je uzavřeme. TIP Malinová šťáva je výborná, postup na její výrobu je jednoduchý, ale ověřený - takto je připravovala již moje babička.
Autor: Felix Fatka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 9
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 kg zralých malin 1 kg cukr písek kyselina citronová (nemusí být)

Příprava jídla

REKLAMA

Přidat komentář