Koláč se špenátem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Koláč se špenátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Domácí křehké těsto (250 g hladké mouky, 150 g másla, 5 lžic studeného mléka, sůl) - špenátové listy - 2 stroužky česneku - 1 vejce - 1 smetana - 1 zakysaná smetana - 250 g sýru na strouhání - sůl, pepř.
Připravíme si křehké těsto. Hladkou mouku, máslo, mléko a sůl zpracujeme na těsto. Zabalíme do alobalu a necháme dvě hodiny odpočinout v lednici. Opereme špenát a otrháme listy. V pánvi špenátové listy podusíme a necháme vychladnout. Těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Do vychladlého špenátu vmícháme rozetřený česnek, nastrouhaný sýr, vejce, smetanu, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Směs rovnoměrně rozetřeme na těsto a navrch posypeme ještě zbylým nastrouhaným sýrem. Koláč pečeme v předehřáté troubě (200°C) cca 35-40 minut dozlatova.
Autor: p.b.

Obchod Apetit