0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajská

Rajská

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

600 g hovězího masa předního (krk), 100 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), 15 g soli.
Na rajskou omáčku pak 50 ml oleje, 70 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 50 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, divoké koření (pepř celý, nové koření, bobkový list), tymián a celou skořici. Vývar z vařeného masa podle potřeby.
Dál pak 60 g másla, 50 g hladké mouky, 20 g perníku na strouhání. A cukr a sůl.
Očištěné, zdrezírované hovězí maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, cibulí a divokým kořením. Na oleji si připravíme zeleninovo-cibulový základ, na kterém zarestujeme rajčatový protlak, přidáme divoké koření, tymián a nalámanou skořici. Zalijeme vývarem, který vznikl při vaření hovězího masa. Zahustíme máslovou jíškou a strouhaným perníkem. Provaříme, přecedíme a dochutíme solí a cukrem. Jako přílohu Tomáš Kněž doporučuje vařené těstoviny. Mnoho z nás si však k rajské omáčce dá s chutí i houskový knedlík. Tak tedy dobrou chuť!
Autor: mitula

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč