0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenát s masem a nokama

Špenát s masem a nokama

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Maso: vep?ové (kýta, plecko), kr?tí, hov?zí (zadní), 1 cibule
Špenát: mražený špenát, máslo, hladká pouka, mléko, ?esnek
Noky: 5 dkg zm?klého másla, špetka soli, 1-2 vají?ka, 1/2 kg hrubé mouky, lži?ka prášku do pe?iva, 1/4 - 1/3 l mléka
Maso: maso zprudka opíct na oleji nebo sádle po obou stranách, vyd?lat na talí?k, na stejný tuk dát nakrájenou cibulku, orestovat lehce do zlatova, p?idat maso, s?l, p?íp. pep? a n?jaké ko?ení (nap?. divo?ina), podlít vodou - pozor na opa?ení párou!!!!, ztlumit, aby š?áva jen probublávala, p?ikrýt poklu?kou a dusit do m?kka. Špenát: do rozpušt?ného másla trochu hladké mouky, umíchat sv?tlou jíšku, p?idat kousky špenátu, rychle promíchat, aby se obalil jíškou, trošku podlít mlékem, a po?ád míchat, až va?í - pozor, prská - trochu pova?it, potom p?idat rozšlehané vají?ko - rychle míchat, aby se neutvo?ili viditelné sraženiny, s?l, pep?, a š?ávu z dušeného masa. Nakonec p?idat ?esnek - pak už neva?it, a úpln? nakonec o?íšek ?erstvého másla na chu?. Noky: zm?klé máslo, špetku soli a vají?ka rozmíchat, p?idat hrubou mouku, lži?ku prášku do pe?iva a mléko. Mléko p?idávat postupn? a opatrn?, kdyby t?sto bylo moc ?ídké, musí se p?idat zase mouka. Nok? je docela dost, sta?í z polovi?ní dávky. Noky se vhazují do va?ící vody a va?í se asi 8 min, je dobré pak jednu rozp?lit a podívat se, jestli je stejnom?rn? pova?ená, pokud je uprost?ed mazlavá, považit ješt? 1-2 min. Po vyd?lání nok? z vody je nutno každý kus propíchnout vidli?kou, aby vašla pára.
Autor: danavan

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč