Suroviny
Maso: vep?ové (kýta, plecko), kr?tí, hov?zí (zadní), 1 cibule
Špenát: mražený špenát, máslo, hladká pouka, mléko, ?esnek
Noky: 5 dkg zm?klého másla, špetka soli, 1-2 vají?ka, 1/2 kg hrubé mouky, lži?ka prášku do pe?iva, 1/4 - 1/3 l mléka
Maso: maso zprudka opíct na oleji nebo sádle po obou stranách, vyd?lat na talí?k, na stejný tuk dát nakrájenou cibulku, orestovat lehce do zlatova, p?idat maso, s?l, p?íp. pep? a n?jaké ko?ení (nap?. divo?ina), podlít vodou - pozor na opa?ení párou!!!!, ztlumit, aby š?áva jen probublávala, p?ikrýt poklu?kou a dusit do m?kka.
Špenát: do rozpušt?ného másla trochu hladké mouky, umíchat sv?tlou jíšku, p?idat kousky špenátu, rychle promíchat, aby se obalil jíškou, trošku podlít mlékem, a po?ád míchat, až va?í - pozor, prská - trochu pova?it, potom p?idat rozšlehané vají?ko - rychle míchat, aby se neutvo?ili viditelné sraženiny, s?l, pep?, a š?ávu z dušeného masa. Nakonec p?idat ?esnek - pak už neva?it, a úpln? nakonec o?íšek ?erstvého másla na chu?.
Noky: zm?klé máslo, špetku soli a vají?ka rozmíchat, p?idat hrubou mouku, lži?ku prášku do pe?iva a mléko. Mléko p?idávat postupn? a opatrn?, kdyby t?sto bylo moc ?ídké, musí se p?idat zase mouka. Nok? je docela dost, sta?í z polovi?ní dávky. Noky se vhazují do va?ící vody a va?í se asi 8 min, je dobré pak jednu rozp?lit a podívat se, jestli je stejnom?rn? pova?ená, pokud je uprost?ed mazlavá, považit ješt? 1-2 min. Po vyd?lání nok? z vody je nutno každý kus propíchnout vidli?kou, aby vašla pára.