Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Papriková terina s jogurtem

Popis receptu: 
A
Autor: Jan Sládek
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    10 plátků želatiny, 1 okurka, 400 g nízkotučného jogurtu, 2 lžíce křenu, 400 ml smetany, sůl, pepř, 1 červená a 1 žlutá paprika, 2 lžíce usekaného kopru, 10 plátků uzeného lososa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce zakysané smetany.

Příprava jídla

Namočíme želatinu. Smícháme jogurt, křen a smetanu. Želatinu rozpustíme, vymačkáme a vmíhcáme. Osolíme, opepříme. Omyjeme papriky, nakrájíme je najemno a přimícháme společně s koprem. Formu vyložíme fólií. Poklademe ji lososem tak, aby přesahoval okraj. Formu naplníme jogurtovou směsí a přiklopíme lososem. Chladíme 3 hodiny. Omyjeme a oloupeme okurku a nakrájíme ji na proužky. Smícháme olej, zakysanou smetanu, sůl a pepř, přidáme okurku. Terinu nakrájíme na plátky a ozdobíme salátem.
REKLAMA

Přidat komentář