Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuřecí roláda s ořechovou nádivkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kuřecí roláda s ořechovou nádivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1 vykostěné kuře
50 g másla
50 g sekaných ořechů (vlašské, pistáciové nebo jiné)
0,1 l mléka (cca)
3 lžíce oleje
4 rohlíky
1 vejce
4 bílky
3–4 stonků jarní cibulky
kousek kuřecích jater
bazalka
pepř, sůl
troška Vegety
Plát z vykostěného kuřete opláchneme, očistíme a osušíme. Kůži mírně nakrojíme a plát trošičku naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu rolády poklademe plátky poloviny dávky másla a ořechovou nádivkou. Tu si připravíme z jarní cibulky, kterou jemně nakrájíme a osmahneme na oleji. K cibulce přidáme rozsekaná nebo rozmixovaná játra a rohlíky nakrájené na kolečka. Promícháme, pokapeme mlékem a necháme vychladnout. Poté přidáme celé vejce, nasekané nebo rozmixované ořechy podle vlastního výběru, pepř, bazalku, trošku Vegety a sůl. Opět promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků. Takto nachystaný plát masa pečlivě svineme a svážeme. Na roládu položíme plátky másla z druhé poloviny dávky, zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení občas podléváme horkou vodou. Chvíli před koncem odstraníme alobal a necháme dopéct.
Autor: zouvalka

Obchod Apetit