0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelený chřest v Tyrolském špeku

Zelený chřest v Tyrolském špeku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

• 500 g chřestu
• lžíce cukru, citronové šťávy a bílého vína
• tyrolský špek
• parmezán
• máslo
Čerstvý zelený chřest opláchneme, spodek zlehka oškrábeme, případně zdřevnatělý konec odřízneme. Vložíme na 3 až 4 minuty do vroucí vody se solí, cukrem, citronovou šťávou a bílým vínem. Po povaření propláchneme studenou vodou. Chřest zabalíme každý zvlášť do plátku tyrolského špeku. Zlehka opečeme na másle na pánvi, posypeme parmezánem a dáme na 2 minuty zapéct pod rozehřátý gril. Po zapečení nandáme na talíř a zlehka přelijeme holandskou omáčkou. Holandská omáčka: Přepustíme si máslo. Když se na povrchu utvoří pěna, sebereme ji lžící. Odstavíme a mícháme, dokud máslo není vlažné. V rendlíku šleháme žloutky s vodou, mírně osolíme a opepříme bílým pepřem. Šleháme až do pěny, kterou poznáme podle výrazně světlejší barvy. Rendlík vložíme do vodní lázně a opět šleháme (cca 3 minuty), dokud není směs dostatečně pevná. Vytáhneme ji z vodní lázně a za stálého míchání přiléváme vlažné přepuštěné máslo, dokud nedocílíme hustoty omáčky. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a případně ještě dosolíme a dopepříme.
Autor: werunkaa

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč