Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Mandlové soufflé podle císařovny
Mandlové soufflé podle císařovny


< 60 min
0,0 (0x)

Nádobky rovnoměrně vymažeme máslem (můžeme prosypat i cukrem). Mandle osmahneme na pánvi dozlatova a necháme vystydnout. 2 žloutky ušleháme s 20 g cukru a amarettem ve vodní lázni. Postupně přidáváme smetanu,až je směs krémová. Pak odstavíme z plotny a přidáme zbylý žloutek a mandle. Potom smícháme bílky s citronovou štávou, solí a zbytkem cukru nejlépe pomocí mixéu. Vzniklý sníh opatrně vmícháme do mandlové směsi. Předehřejeme si troubu na 160-180 stupňů a pomocí lžíce rozdělíme připravenou směs do nádobek, které postavíme do hranaté nádoby a zalijem 1 cm vody. Pečeme v dolní třetině trouby tak dlouho, dokud nám soufflé hezky nevyběhne. Podáváme v nádobce nebo obrátíme na talíř a vychutnáváme vlažné. Tip : Během pečení nikdy neotevíráme dvířka, aby nám soufflé nespadlo. Když přimícháme do směsi 2 lžíce kakaa tak vznikne čokoládové soufflé. Perfektně se k tomuto desertu hodí omáčka z rozmixovaného ovoce jako např. z malin, jahod,meruněk nebo povařené rebarbory.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu