Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mandlové soufflé podle císařovny

Popis receptu: 
Tenhle recept patřil mezi oblíbené dezerty císařovny Elizabeth ("Sissi") a přesto, že si udržovala štíhlou linii ,tak nemohla oddolat, když se soufflé objevilo na rakousko-uherské tabuli.
Autor: Lenka Merxová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    50 g mletých mandlí 3 žloutky 50 g cukru 1-2 lžíce Amaretta 100 ml smetany na šlehání 2 bílky trochu citronové šťávy špetka soli 4 malé nádobky na soufflé (200 ml) máslo na vymazání

Příprava jídla

Nádobky rovnoměrně vymažeme máslem (můžeme prosypat i cukrem). Mandle osmahneme na pánvi dozlatova a necháme vystydnout. 2 žloutky ušleháme s 20 g cukru a amarettem ve vodní lázni. Postupně přidáváme smetanu,až je směs krémová. Pak odstavíme z plotny a přidáme zbylý žloutek a mandle. Potom smícháme bílky s citronovou štávou, solí a zbytkem cukru nejlépe pomocí mixéu. Vzniklý sníh opatrně vmícháme do mandlové směsi. Předehřejeme si troubu na 160-180 stupňů a pomocí lžíce rozdělíme připravenou směs do nádobek, které postavíme do hranaté nádoby a zalijem 1 cm vody. Pečeme v dolní třetině trouby tak dlouho, dokud nám soufflé hezky nevyběhne. Podáváme v nádobce nebo obrátíme na talíř a vychutnáváme vlažné. Tip : Během pečení nikdy neotevíráme dvířka, aby nám soufflé nespadlo. Když přimícháme do směsi 2 lžíce kakaa tak vznikne čokoládové soufflé. Perfektně se k tomuto desertu hodí omáčka z rozmixovaného ovoce jako např. z malin, jahod,meruněk nebo povařené rebarbory.
REKLAMA

Přidat komentář