0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mandlové soufflé podle císařovny

Mandlové soufflé podle císařovny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

50 g mletých mandlí
3 žloutky
50 g cukru
1-2 lžíce Amaretta
100 ml smetany na šlehání
2 bílky
trochu citronové šťávy
špetka soli
4 malé nádobky na soufflé (200 ml)
máslo na vymazání
Nádobky rovnoměrně vymažeme máslem (můžeme prosypat i cukrem). Mandle osmahneme na pánvi dozlatova a necháme vystydnout. 2 žloutky ušleháme s 20 g cukru a amarettem ve vodní lázni. Postupně přidáváme smetanu,až je směs krémová. Pak odstavíme z plotny a přidáme zbylý žloutek a mandle. Potom smícháme bílky s citronovou štávou, solí a zbytkem cukru nejlépe pomocí mixéu. Vzniklý sníh opatrně vmícháme do mandlové směsi. Předehřejeme si troubu na 160-180 stupňů a pomocí lžíce rozdělíme připravenou směs do nádobek, které postavíme do hranaté nádoby a zalijem 1 cm vody. Pečeme v dolní třetině trouby tak dlouho, dokud nám soufflé hezky nevyběhne. Podáváme v nádobce nebo obrátíme na talíř a vychutnáváme vlažné. Tip : Během pečení nikdy neotevíráme dvířka, aby nám soufflé nespadlo. Když přimícháme do směsi 2 lžíce kakaa tak vznikne čokoládové soufflé. Perfektně se k tomuto desertu hodí omáčka z rozmixovaného ovoce jako např. z malin, jahod,meruněk nebo povařené rebarbory.
Autor: jitrnička

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč