Mandlové soufflé podle císařovny

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Mandlové soufflé podle císařovny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

50 g mletých mandlí
3 žloutky
50 g cukru
1-2 lžíce Amaretta
100 ml smetany na šlehání
2 bílky
trochu citronové šťávy
špetka soli
4 malé nádobky na soufflé (200 ml)
máslo na vymazání
Nádobky rovnoměrně vymažeme máslem (můžeme prosypat i cukrem). Mandle osmahneme na pánvi dozlatova a necháme vystydnout. 2 žloutky ušleháme s 20 g cukru a amarettem ve vodní lázni. Postupně přidáváme smetanu,až je směs krémová. Pak odstavíme z plotny a přidáme zbylý žloutek a mandle. Potom smícháme bílky s citronovou štávou, solí a zbytkem cukru nejlépe pomocí mixéu. Vzniklý sníh opatrně vmícháme do mandlové směsi. Předehřejeme si troubu na 160-180 stupňů a pomocí lžíce rozdělíme připravenou směs do nádobek, které postavíme do hranaté nádoby a zalijem 1 cm vody. Pečeme v dolní třetině trouby tak dlouho, dokud nám soufflé hezky nevyběhne. Podáváme v nádobce nebo obrátíme na talíř a vychutnáváme vlažné. Tip : Během pečení nikdy neotevíráme dvířka, aby nám soufflé nespadlo. Když přimícháme do směsi 2 lžíce kakaa tak vznikne čokoládové soufflé. Perfektně se k tomuto desertu hodí omáčka z rozmixovaného ovoce jako např. z malin, jahod,meruněk nebo povařené rebarbory.
Autor: jitrnička

Obchod Apetit