Bramboračka se sušenýni houbami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Bramboračka se sušenýni houbami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

* 2 hrsti sušených hub
* 50 g másla
* 50 g mouky, lze použít i celozrnou žitnou nebo špaldovou
* 4 středně velké brambory, nakrájené na kostky
* 2 mrkve, nakrájené na kolečka
* 1 menší celer, oloupaný a nakrájený
* 1 nakrájená oloupaná cibule
* 1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
* sůl a pepř
* majoránka podle chuti
* 1 vejce
* 2 stroužky česneku


1. Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte nejprve cibuli a pak přidejte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. 2. Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit. Tajemství bramboračky • Sušené houby – mají koncentrovanější chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Jejich povařením navíc získáte fantastický vývar, který dodá polévce barvu. • Zelenina – mrkev, celer a petržel nesmí chybět. Můžete přidat jakoukoli zeleninu ze zahrádky. • Jíška – musí mít zlatou barvu. Zásadně ji zalévejte studenou vodou, zabráníte vzniku žmolků.Pokud nechcete zahušťovat moukou. Lze do polévky přidat více zeleniny a brambor, ty nazávěr vaření vyjmout, rozmixovat a znovu vrátit do polévky. Tím se polévka krásně zahustí.
Autor: ivana.chatrna

Obchod Apetit