Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bramboračka se sušenýni houbami

Popis receptu: 
polévková klasika, tak jak ji mám nejraději
Autor: Ivana Chatrná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    * 2 hrsti sušených hub * 50 g másla * 50 g mouky, lze použít i celozrnou žitnou nebo špaldovou * 4 středně velké brambory, nakrájené na kostky * 2 mrkve, nakrájené na kolečka * 1 menší celer, oloupaný a nakrájený * 1 nakrájená oloupaná cibule * 1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky * sůl a pepř * majoránka podle chuti * 1 vejce * 2 stroužky česneku

Příprava jídla

1. Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte nejprve cibuli a pak přidejte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody. Důkladně promíchejte, přidejte brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu. 2. Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit. Tajemství bramboračky • Sušené houby – mají koncentrovanější chuť a vůni než čerstvé nebo mražené. Jejich povařením navíc získáte fantastický vývar, který dodá polévce barvu. • Zelenina – mrkev, celer a petržel nesmí chybět. Můžete přidat jakoukoli zeleninu ze zahrádky. • Jíška – musí mít zlatou barvu. Zásadně ji zalévejte studenou vodou, zabráníte vzniku žmolků.Pokud nechcete zahušťovat moukou. Lze do polévky přidat více zeleniny a brambor, ty nazávěr vaření vyjmout, rozmixovat a znovu vrátit do polévky. Tím se polévka krásně zahustí.
REKLAMA

Přidat komentář