Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tvarohový dort s broskvemi a malinami

Popis receptu: 
Lehký, vláčný, nepečený :-)
Autor: Magda Pravdova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na dort: 400-500 g cukrářských piškotů (korpus) Na krém: 80 g krupicového cukru 500 g měkkého tvarohu 250 g mascarpone 250 ml 33% smetany 14 g želatiny (plátkové) citronová kůra 1 vanilkový lusk Na ozdobu: kompotované broskve mražené maliny želatina

Příprava jídla

Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou. Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu (středně tuhá). K namočené želatině přilijeme ještě 100 ml teplé vody, vešleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou. Cukrářské piškoty zkrátíme o 20 % a stavíme je podél dortového ráfku, oblou a pocukrovanou stranou vně. Dno vyložíme odkrájenými a v broskvové šťávě namočenými kousky, až je zcela pokryté. Poté vrstvíme krém (viz níže) po třetinách a prokládáme opět v broskvové šťávě namočenými piškoty a malinami. Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne, poté ozdobíme kompotovanými broskvemi, malinami a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.
REKLAMA

Přidat komentář