Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou.
Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu (středně tuhá). K namočené želatině přilijeme ještě 100 ml teplé vody, vešleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou.
Cukrářské piškoty zkrátíme o 20 % a stavíme je podél dortového ráfku, oblou a pocukrovanou stranou vně. Dno vyložíme odkrájenými a v broskvové šťávě namočenými kousky, až je zcela pokryté. Poté vrstvíme krém (viz níže) po třetinách a prokládáme opět v broskvové šťávě namočenými piškoty a malinami.
Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne, poté ozdobíme kompotovanými broskvemi, malinami a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.
Suroviny
Porce
8
Suroviny
Porce
8