
Uživatelský
recept
recept
Tvarohový dort s broskvemi a malinami
Popis receptu:
Lehký, vláčný, nepečený :-)
Autor: Magda Pravdova
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
Na dort:
400-500 g cukrářských piškotů (korpus)
Na krém:
80 g krupicového cukru
500 g měkkého tvarohu
250 g mascarpone
250 ml 33% smetany
14 g želatiny (plátkové)
citronová kůra
1 vanilkový lusk
Na ozdobu:
kompotované broskve
mražené maliny
želatina
Příprava jídla
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody. Tvaroh vyšleháme s mascarpone, cukrem, vanilkou (lusk rozkrojíme a nožem setřeme semínka) a citronovou kůrou.
Šlehačku ušleháme do konzistence hustšího jogurtu (středně tuhá). K namočené želatině přilijeme ještě 100 ml teplé vody, vešleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou.
Cukrářské piškoty zkrátíme o 20 % a stavíme je podél dortového ráfku, oblou a pocukrovanou stranou vně. Dno vyložíme odkrájenými a v broskvové šťávě namočenými kousky, až je zcela pokryté. Poté vrstvíme krém (viz níže) po třetinách a prokládáme opět v broskvové šťávě namočenými piškoty a malinami.
Plnou formu necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne, poté ozdobíme kompotovanými broskvemi, malinami a vše zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu, ovšem místo vody použijeme šťávu z kompotovaných broskví.
Přidat komentář