Meruňkový džem s třtinovým a muscovado cukrem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Meruňkový džem s třtinovým a muscovado cukrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1kg meruněk, 1 Gelfix 1:3, 250g zlatého třtinového cukru, 100g třtinového cukru muscovado, 1 lžička kyseliny citronové
Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vložíme do hrnce a přivedeme zvolna k varu. Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme oba druhy cukru (pokud je muscovado v hrudkách, v mikrotenovém sáčku je rozdrtíme válečkem) a vařime dalších alespoň 5 minut. Ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru. Džem je výrazně tmavší než klasický meruňkový a je úžasně dobrý a voňavý :-) V tomto případě doporučuji nemixovat ani trochu.
Autor: katrinka

Obchod Apetit