0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňkový džem s třtinovým a muscovado cukrem

Meruňkový džem s třtinovým a muscovado cukrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1kg meruněk, 1 Gelfix 1:3, 250g zlatého třtinového cukru, 100g třtinového cukru muscovado, 1 lžička kyseliny citronové
Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vložíme do hrnce a přivedeme zvolna k varu. Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme oba druhy cukru (pokud je muscovado v hrudkách, v mikrotenovém sáčku je rozdrtíme válečkem) a vařime dalších alespoň 5 minut. Ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru. Džem je výrazně tmavší než klasický meruňkový a je úžasně dobrý a voňavý :-) V tomto případě doporučuji nemixovat ani trochu.
Autor: katrinka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč