Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Meruňkový džem s třtinovým a muscovado cukrem

Popis receptu: 
Tmavý cukr muscovado (prodává např. Marc&Spencer) dá meruňkovému džemu úplně nový rozměr!!!
Autor: Špůrová Kateřina
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1kg meruněk, 1 Gelfix 1:3, 250g zlatého třtinového cukru, 100g třtinového cukru muscovado, 1 lžička kyseliny citronové

Příprava jídla

Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vložíme do hrnce a přivedeme zvolna k varu. Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme oba druhy cukru (pokud je muscovado v hrudkách, v mikrotenovém sáčku je rozdrtíme válečkem) a vařime dalších alespoň 5 minut. Ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru. Džem je výrazně tmavší než klasický meruňkový a je úžasně dobrý a voňavý :-) V tomto případě doporučuji nemixovat ani trochu.
REKLAMA

Přidat komentář