
Uživatelský
recept
recept
Marocký salát z rajčat a cizrny
Popis receptu:
Salát vhodný při redukční dietě
Autor: Regina Čachotská
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1 červená cibule nakrájená na jemné plátky (nebo zelené cibulky apod.)
2 x 400 g okapané a propláchnuté cizrny z konzervy nebo 400 g uvařené cizrny
4 rajčata nakrájená na kousky
4 polévkové lžíce citrónové šťávy
4 polévkové lžíce olivového oleje
hrst nadrobno nasekaných bylinek (např. máty a petržele, pažitka apod.)
špetka papriky
špetka mletého kmínu
sůl a pepř
Příprava jídla
Všechny přísady jednoduše smícháme ve velké nekovové míse a nechte 10 minut ustát, aby se chutě prolnuly. Potom podávejte.
Jedna porce:
energie: 840 kj
bílkoviny: 12 g
sacharidy: 30 g
tuk: 5 g
GI: nízký
Přidat komentář