Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Salát z červené řepy, dýně a mladého špenátu

Popis receptu: 
Hravě zdravě
Autor: Markéta Kintlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1l zeleninového vývaru 170g polenty 1 lžíce strouhaného parmezánu 600g červené řepy 700g dýně 2 lžíce olivového oleje 150g mladého špenátu 200g kozího sýra 1 hrst nasekaných vlašských ořechů Na zálivku: 3 lžíce dýňového oleje 1 lžíce ollivového oleje 2 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

Vývar přiveďte k varu a za stálého míchání vsypte ppolentu. Zmírněte plamen a 10 minut vařte. Nakoneec vsypte parmezán. Uvařenou polentu rozetřete do pekáčku a nechte hodinu ztuhnout. Řepu a dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Rotřete na plech vyložený pečícím papírem, lehce pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Smíchejte zálivku. Opečenou řepu nechte lehce vychladnout a na 5 minut ji dejte marinovat do zálivky. Polentu nakrájejte a na pánvi opečte dozlatova. V míse smíchejte špenátové listy, dýni a řepu se zálivkou. Přidejte kousky opečené polenty, kozí sýr a ořechy.
REKLAMA

Přidat komentář