Salát z červené řepy, dýně a mladého špenátu

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Salát z červené řepy, dýně a mladého špenátu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1l zeleninového vývaru
170g polenty
1 lžíce strouhaného parmezánu
600g červené řepy
700g dýně
2 lžíce olivového oleje
150g mladého špenátu
200g kozího sýra
1 hrst nasekaných vlašských ořechů
Na zálivku:
3 lžíce dýňového oleje
1 lžíce ollivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
Vývar přiveďte k varu a za stálého míchání vsypte ppolentu. Zmírněte plamen a 10 minut vařte. Nakoneec vsypte parmezán. Uvařenou polentu rozetřete do pekáčku a nechte hodinu ztuhnout. Řepu a dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Rotřete na plech vyložený pečícím papírem, lehce pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Smíchejte zálivku. Opečenou řepu nechte lehce vychladnout a na 5 minut ji dejte marinovat do zálivky. Polentu nakrájejte a na pánvi opečte dozlatova. V míse smíchejte špenátové listy, dýni a řepu se zálivkou. Přidejte kousky opečené polenty, kozí sýr a ořechy.
Autor: maukettka

Obchod Apetit