0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z červené řepy, dýně a mladého špenátu

Salát z červené řepy, dýně a mladého špenátu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1l zeleninového vývaru
170g polenty
1 lžíce strouhaného parmezánu
600g červené řepy
700g dýně
2 lžíce olivového oleje
150g mladého špenátu
200g kozího sýra
1 hrst nasekaných vlašských ořechů
Na zálivku:
3 lžíce dýňového oleje
1 lžíce ollivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
Vývar přiveďte k varu a za stálého míchání vsypte ppolentu. Zmírněte plamen a 10 minut vařte. Nakoneec vsypte parmezán. Uvařenou polentu rozetřete do pekáčku a nechte hodinu ztuhnout. Řepu a dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Rotřete na plech vyložený pečícím papírem, lehce pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Smíchejte zálivku. Opečenou řepu nechte lehce vychladnout a na 5 minut ji dejte marinovat do zálivky. Polentu nakrájejte a na pánvi opečte dozlatova. V míse smíchejte špenátové listy, dýni a řepu se zálivkou. Přidejte kousky opečené polenty, kozí sýr a ořechy.
Autor: maukettka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč