Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Zapečený špenát s vejci a šunkou po florentsku
Zapečený špenát s vejci a šunkou po florentsku


< 60 min
0,0 (0x)

3pená propláchněte a nechte okapat. V kastrůlku rozehžejte máslo, přimíchejte mouku a nechte zpěnit. Přilijte studené mléko a dobře rozšlehejte. Přisypte sůl, pepř, muškát a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Pak přilijte smetanu a 10 min povařte. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Přidejte špenát, osolte a krátce orestujte, jen aby listy zavadly. Vejce dejte do horké vody a 8 minut vařte. Potom je zpruudka zchlaďte a oloupejte. Zapékací formu vytřete máslem, vyložte špenátem, a na pruhy pokrájenou šunkou. přilijte polovinu bešamelu promíchaného s 3/4 parmezánu. Přidejte na poloviny překrájená vejce, přilijte zbytek bešamelu a posypte zbylým parmezánem a pečte při 160 stupních asi 25 minut.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu