0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený špenát s vejci a šunkou po florentsku

Zapečený špenát s vejci a šunkou po florentsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

600G listového špenátu
40g másla
30g hl. mouky
300ml mléka
sůl, pepř
špetka muškátového květu
100ml 12% smetany
1 lžíce olivového oleje
4 vejce
200g šunky
50g strouhaného pamezánu
máslo na vymazání formy
3pená propláchněte a nechte okapat. V kastrůlku rozehžejte máslo, přimíchejte mouku a nechte zpěnit. Přilijte studené mléko a dobře rozšlehejte. Přisypte sůl, pepř, muškát a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Pak přilijte smetanu a 10 min povařte. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Přidejte špenát, osolte a krátce orestujte, jen aby listy zavadly. Vejce dejte do horké vody a 8 minut vařte. Potom je zpruudka zchlaďte a oloupejte. Zapékací formu vytřete máslem, vyložte špenátem, a na pruhy pokrájenou šunkou. přilijte polovinu bešamelu promíchaného s 3/4 parmezánu. Přidejte na poloviny překrájená vejce, přilijte zbytek bešamelu a posypte zbylým parmezánem a pečte při 160 stupních asi 25 minut.
Autor: maukettka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč