Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečený špenát s vejci a šunkou po florentsku

Popis receptu: 
***
Autor: Markéta Kintlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    600G listového špenátu 40g másla 30g hl. mouky 300ml mléka sůl, pepř špetka muškátového květu 100ml 12% smetany 1 lžíce olivového oleje 4 vejce 200g šunky 50g strouhaného pamezánu máslo na vymazání formy

Příprava jídla

3pená propláchněte a nechte okapat. V kastrůlku rozehžejte máslo, přimíchejte mouku a nechte zpěnit. Přilijte studené mléko a dobře rozšlehejte. Přisypte sůl, pepř, muškát a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Pak přilijte smetanu a 10 min povařte. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Přidejte špenát, osolte a krátce orestujte, jen aby listy zavadly. Vejce dejte do horké vody a 8 minut vařte. Potom je zpruudka zchlaďte a oloupejte. Zapékací formu vytřete máslem, vyložte špenátem, a na pruhy pokrájenou šunkou. přilijte polovinu bešamelu promíchaného s 3/4 parmezánu. Přidejte na poloviny překrájená vejce, přilijte zbytek bešamelu a posypte zbylým parmezánem a pečte při 160 stupních asi 25 minut.
REKLAMA

Přidat komentář