3pená propláchněte a nechte okapat. V kastrůlku rozehžejte máslo, přimíchejte mouku a nechte zpěnit. Přilijte studené mléko a dobře rozšlehejte. Přisypte sůl, pepř, muškát a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Pak přilijte smetanu a 10 min povařte.
V hluboké pánvi rozehřejte olej. Přidejte špenát, osolte a krátce orestujte, jen aby listy zavadly. Vejce dejte do horké vody a 8 minut vařte. Potom je zpruudka zchlaďte a oloupejte.
Zapékací formu vytřete máslem, vyložte špenátem, a na pruhy pokrájenou šunkou. přilijte polovinu bešamelu promíchaného s 3/4 parmezánu. Přidejte na poloviny překrájená vejce, přilijte zbytek bešamelu a posypte zbylým parmezánem a pečte při 160 stupních asi 25 minut.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4