Zapečený špenát s vejci a šunkou po florentsku

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zapečený špenát s vejci a šunkou po florentsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

600G listového špenátu
40g másla
30g hl. mouky
300ml mléka
sůl, pepř
špetka muškátového květu
100ml 12% smetany
1 lžíce olivového oleje
4 vejce
200g šunky
50g strouhaného pamezánu
máslo na vymazání formy
3pená propláchněte a nechte okapat. V kastrůlku rozehžejte máslo, přimíchejte mouku a nechte zpěnit. Přilijte studené mléko a dobře rozšlehejte. Přisypte sůl, pepř, muškát a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Pak přilijte smetanu a 10 min povařte. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Přidejte špenát, osolte a krátce orestujte, jen aby listy zavadly. Vejce dejte do horké vody a 8 minut vařte. Potom je zpruudka zchlaďte a oloupejte. Zapékací formu vytřete máslem, vyložte špenátem, a na pruhy pokrájenou šunkou. přilijte polovinu bešamelu promíchaného s 3/4 parmezánu. Přidejte na poloviny překrájená vejce, přilijte zbytek bešamelu a posypte zbylým parmezánem a pečte při 160 stupních asi 25 minut.
Autor: maukettka

Obchod Apetit