Recept z Mexika - Empanadas

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Recept z Mexika - Empanadas

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny


Nádivka:
900g mletého vepřového nebo kuřecího masa
2 sředné cibule na jemno
2 chili papričky
2×340ml konzerva rajčat posekaných
hrubá sůl a čerstvě pomletý pepř
1 hrnek posekaného koriandru
Těsto:
4 hrnky polohrubé mouky
2 lžíčky prášku do pečiva
2 lžíčky soli
110g másla
1 hrnek studené vody
vejce na potření

Postup - osmažit mleté maso, přidat cibul a chili poté přidat rajčata. Vařit do zhoustnutí asi 12–15min. Ochutit solí, pepřem a koriandrem - na těsto smíchat mouku, prášek do pečiva a sůl, rozkrájené máslo, přidat trochu vody na spojení a nechat asi 20 min odpočnout a nakynout Těsto vyválet na malé placky a na ně z poloviny natřít hotovou nádivku, okraje potřít vodou, aby se lépe chytily a nerozdělily. Troubu předehřát na 200°C, placicčky poskládat na plech s pečícím papírem a nakonec potřít rozšlehaným vejcem, pečeme asi 30-40 min do zlatohněda.
Autor: Jana Novotná

Obchod Apetit