Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Recept z Mexika - Empanadas

Popis receptu: 
FB, od uživatele INVIA.CZ dne 10. březen 2011 v 10:16
Autor: Jana Novotná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Nádivka: 900g mletého vepřového nebo kuřecího masa 2 sředné cibule na jemno 2 chili papričky 2×340ml konzerva rajčat posekaných hrubá sůl a čerstvě pomletý pepř 1 hrnek posekaného koriandru Těsto: 4 hrnky polohrubé mouky 2 lžíčky prášku do pečiva 2 lžíčky soli 110g másla 1 hrnek studené vody vejce na potření

Příprava jídla

Postup - osmažit mleté maso, přidat cibul a chili poté přidat rajčata. Vařit do zhoustnutí asi 12–15min. Ochutit solí, pepřem a koriandrem - na těsto smíchat mouku, prášek do pečiva a sůl, rozkrájené máslo, přidat trochu vody na spojení a nechat asi 20 min odpočnout a nakynout Těsto vyválet na malé placky a na ně z poloviny natřít hotovou nádivku, okraje potřít vodou, aby se lépe chytily a nerozdělily. Troubu předehřát na 200°C, placicčky poskládat na plech s pečícím papírem a nakonec potřít rozšlehaným vejcem, pečeme asi 30-40 min do zlatohněda.

Přidat komentář