Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jak na to: kuřecí vývar

Jak na to: kuřecí vývar

3.1/5 Počet hodnocení: 37

Vývar je v kuchyni důležitý stejně jako sůl. V novém videu vám redaktorka Darina Sieglová ukáže, že připravit dobrý domácí kuřecí vývar je stejně snadné jako uvařit si čaj.

Je to vážně jednoduché! Podívejte se na přípravu domácího vývaru v novém videu s Darinou.

Vývar je v kuchyni důležitý stejně jako sůl. V novém videu vám redaktorka Darina Sieglová ukáže, že připravit dobrý domácí kuřecí vývar je stejně snadné jako uvařit si čaj. Je to vážně jednoduché! Podívejte se na přípravu domácího vývaru v novém videu s Darinou.

Suroviny

Základem kuřecího vývaru jsou kuřecí skelety. Koupíte je v řeznictví i supermarketu a stojí doslova pár korun. Do vývaru patří také zelenina. Potřebovat budete mrkev, petržel, celer a cibuli. Při přípravě vývaru začnete tím, že si opečete maso. Skelety rozložte na rozpálený plech a pečte přibližně dvacet minut v troubě vyhřáté na 200 °C.  Mezitím si připravte zeleninu. Stačí ji omýt a nakrájet na větší kusy. Zelenina může do vývaru přijít i se slupkou.

Upečené skelety vložte do hrnce, do něj poté slijte výpek z plechu. Přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou. Vše společně přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen, sejměte pěnu, pokud se vytvořila, a přidejte tradiční polévkové koření (bobkový list a pepř). Pak nechte vývar táhnout na co nejmenším plameni alespoň dvě hodiny. Z uvařeného vývaru vyjměte zeleninu a skelety a tekutinu přeceďte přes plátýnko. Vývar nechte vychladnout a pak seberte tuk. Hotový vývar můžete zamrazit nebo hned použít.

Autor: Redakce Apetit