Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Upeč třeba chleba! Díl druhý: těsto

Upeč třeba chleba! Díl druhý: těsto

3.6/5 Počet hodnocení: 112
V předchozím díle vám redaktorka Darina Sieglová s blogerkou Julianou Fischerovou alias Maškrtnicí ukázaly, jak oživit domácí kvásek, abyste si z něj mohli upéct chleba. V následujícím videu se dozvíte, jak proměnit kvásek v hutné chlebové těsto. Domácí chléb potřebuje čas a láskyplnou péči. Mouku s vodou nejprve nechte nabobtnat, nejlépe přes noc, aby se dokonale rozštěpil lepek. Pak přidejte kvásek se solí a uhněťte těsto, které je hotové tehdy, když se odlepuje od mísy. Nechte ho vykynout v naolejované míse. Pak už jen těsto vytvarujte a nechte ho pozvolna kynout v ošatce. Upeč třeba chleba! Díl první: kvásek a Upeč třeba chleba! Díl třetí: bochník najdete pod videem v sekci Související recepty.

V předchozím díle vám redaktorka Darina Sieglová s blogerkou Julianou Fischerovou alias Maškrtnicí ukázaly, jak oživit domácí kvásek, abyste si z něj mohli upéct chleba. V následujícím videu se dozvíte, jak proměnit kvásek v hutné chlebové těsto. Domácí chléb potřebuje čas a láskyplnou péči. Mouku s vodou nejprve nechte nabobtnat, nejlépe přes noc, aby se dokonale rozštěpil lepek. Pak přidejte kvásek se solí a uhněťte těsto, které je hotové tehdy, když se odlepuje od mísy. Nechte ho vykynout v naolejované míse. Pak už jen těsto vytvarujte a nechte ho pozvolna kynout v ošatce. 

Upeč třeba chleba! Díl první: kvásek a Upeč třeba chleba! Díl třetí: bochník najdete pod videem v sekci Související recepty.

Autor: Redakce Apetit