Jahody se mohou lišit velikostí, tvarem, barvou, vůní a také chutí. To je důvodem proč vás některé svým aroma doslova omráčí, některé jsou šťavnaté a sladké, jiné pevnější a odolnější. Díky svým unikátním vlastnostem se jahody hodí i na...
Někdo dává přednost sladkým třešním, někomu více chutnají pikantní višně. K čemu se které hodí? Hodí se do rumu víc třešně nebo višně? Podělíme se s vámi i o nejlepší recepty na koláče, poháry i další dezerty z třešní a višní. Také si s...
Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi zkrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (a co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
Sumah je sytě červené orientální koření, které vás okouzlí kyselou chutí a nápadnou barvou. Ačkoli je toto koření nepostradatelnou součástí arabské a blízkovýchodní kuchyně, u nás přííliš známé není. Přečtěte si, proč si rozhodně zaslouží...
Vývar dashi se používá v japonské kuchyni jako základ pro několik dalších jídel, zejména omáček a polévek. Typicky se dashi používá k přípravě polévky miso, udon, oden i omáčky k nudlím nebo tempuře. Jíst ho ale můžete i jen tak....