Sumah je sytě červené orientální koření, které vás okouzlí kyselou chutí a nápadnou barvou. Ačkoli je toto koření nepostradatelnou součástí arabské a blízkovýchodní kuchyně, u nás přííliš známé není. Přečtěte si, proč si rozhodně zaslouží...
Vývar dashi se používá v japonské kuchyni jako základ pro několik dalších jídel, zejména omáček a polévek. Typicky se dashi používá k přípravě polévky miso, udon, oden i omáčky k nudlím nebo tempuře. Jíst ho ale můžete i jen tak....
Může vůbec z myčky vyjít všechno nádobí čisté? Možná se na totéž ptáte při vyklízení talířů, příborů a sklenic, když narážíte na zaschlé zbytky jídla. Máme dobré zprávy – může. Somat přišel s novými kapslemi, které účinně odstraní...
Malých řemeslných pekáren přibývá a za každou z nich stojí splněný sen a velké úsilí. To platí i v případě Joy Bakery, kde majitelka Ludmila peče hotové zázraky, a to hned před vaším zrakem. Inspirací jsou jí podniky v Dánsku.
...
Mexická kuchyně je barevná, aromatická a bez přehánění návyková. Pokud ovšem vždy skončíte u quacamole, chili con carne nebo naditého burrita, šídíte se! Chutných pokrmů totiž nabízí mnohem víc. Usměvavá Mexičanka Alondra Maldonado se s...
Jsou zdravé, báječně chutnají už jen tak z konzervy, a jídlo pro víc lidí z nich připravíte raz dva. Rybí konzervy jsou (téměř) věčné, takže je můžete mít pořád po ruce. Sardinky, sardelky, tuňák nebo šproty z konzervy se hodí mít mezi...