Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadný úlovek: ryby z konzervy

Snadný úlovek: ryby z konzervy
sdílet:

Jsou zdravé, jídlo z nich připravíte raz dva, a hlavně je můžete mít pořád po ruce. Sardinky, sardelky, tuňák nebo šproty z konzervy už čekají, jakou večeři z nich vykouzlíte.

Sendviče s tuňákem

  • Okapané steaky tuňáka v oleji rozdělte na kousky velikosti sousta a nakombinujte v bagetě například s rukolou, rajčetem a majonézou.
  • Jinou kombinací může být římský salát, majonéza, řapíkatý celer a jablko.
  • My milujeme variaci na salát Nicoise se salátovou okurkou, červenou cibulí, černými olivami, bazalkou, sardelovými řezy a vejci natvrdo.

Šproty jako grundle

  • Šproty obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
  • Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte jako chuťovku s dílky citronu.

Těstoviny s brokolicí a sardelkami

  • Uvařte 400 g těstovin podle návodu na obalu. Na poslední 2 minuty přidejte růžičky ze 2 brokolic. Slijte, ale naběračku vody uschovejte.
  • Prošlehejte 60 ml panenského olivového oleje, 2 stroužky drceného česneku, 1 lžíci strouhané kůry z biocitronu a 2 lžíce citronové šťávy a 6 sardelových řezů, pokrájených nadrobno, osolte a opepřete.
  • Promíchejte s těstovinami a brokolicí a s trochou vody z vaření. Podávejte s parmazánem.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...