0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadný úlovek: ryby z konzervy

Snadný úlovek: ryby z konzervy
sdílet:

Jsou zdravé, jídlo z nich připravíte raz dva, a hlavně je můžete mít pořád po ruce. Sardinky, sardelky, tuňák nebo šproty z konzervy už čekají, jakou večeři z nich vykouzlíte.

Sendviče s tuňákem

  • Okapané steaky tuňáka v oleji rozdělte na kousky velikosti sousta a nakombinujte v bagetě například s rukolou, rajčetem a majonézou.
  • Jinou kombinací může být římský salát, majonéza, řapíkatý celer a jablko.
  • My milujeme variaci na salát Nicoise se salátovou okurkou, červenou cibulí, černými olivami, bazalkou, sardelovými řezy a vejci natvrdo.

Šproty jako grundle

  • Šproty obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
  • Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte jako chuťovku s dílky citronu.

Těstoviny s brokolicí a sardelkami

  • Uvařte 400 g těstovin podle návodu na obalu. Na poslední 2 minuty přidejte růžičky ze 2 brokolic. Slijte, ale naběračku vody uschovejte.
  • Prošlehejte 60 ml panenského olivového oleje, 2 stroužky drceného česneku, 1 lžíci strouhané kůry z biocitronu a 2 lžíce citronové šťávy a 6 sardelových řezů, pokrájených nadrobno, osolte a opepřete.
  • Promíchejte s těstovinami a brokolicí a s trochou vody z vaření. Podávejte s parmazánem.

Související články

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?
  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
Rychlá večeře z konzervy: Vsaďte na sardinky!
  • Tipy a triky

Rychlá večeře z konzervy: Vsaďte na sardinky!

Sardinková pomazánka dovede vytrhnout trn z paty, když nevíte, co k večeři. Konzerva je otevřená během pár vteřin a za chvilku můžete jíst dokonalý sendvič. I k svačině nebo obědu! Ze sardinek si ale můžete připravit nejen pomazánku, ale i...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit