Čajový prášek se nejprve odměří, přecedí přes sítko do kulaté misky, kde se rozmíchá s horkou vodou bambusovou metličkou do husté pěny. Potom se přelije do rostlinného nebo klasického mléka nebo vody.
Jablečné pité známé také jako křehký linecký koláč s jablky vyvolává v mnohých z nás nostalgickou vzpomínku na dětství. Dezert se skládá z vrstvy strouhaných jablíček mezi dvěma pláty křehkého těsta a původně pochází z ...
Míšu Landovou jistě znáte jako sympatickou porotkyni z 2. a 3. řady pořadu Peče celá země. Zkušená cukrářka, která už léta tvoří úspěšný blog Víkendové pečení plný receptů na ty nejlákavější dezerty, nám v rozhovoru prozradila, jaké to je...
Letní dny si vyloženě říkají o svěží lehké dezerty. Citronové tiramisu plní zadání na výbornou a právem se stalo hitem sociálních sítí. Je sladké i kyselé zároveň, opojné i osvěžující.
...
Klasické české buchty plněné makovou nebo tvarohovou náplní jsou vláčné a jemné. Proto se k přípravě kynutého těsta nejčastěji používá hladká pšeničná mouka. Použít však můžete i polohrubou. Ta zajistí pečivu pevnější strukturu.
...
Jestli mám něco spojeného se středoškolskými léty, je to čokoláda Zora. Prodávali ji v naší gymplácké kantýně a my ji potají ujídali při hodinách latiny, píše Petra. Když s odstupem nostalgicky vzpomínáme na mládí, často se nám vracejí...
Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...