Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svátek matek: recepty na rychlé dezerty, dorty i hlavní jídla

Svátek matek: recepty na rychlé dezerty, dorty i hlavní jídla
ZDROJ: Apetit

Druhá květnová neděle se v našich končinách každoročně nese ve znamení oslav našich maminek. Co bychom si bez nich jen počali? Maminky jsou naše superhrdinky. Té své byste určitě snesli modré z nebe každý den v roce – a což teprve, když má svátek! Přichystali jsme řadu nápadů, jak maminkám vyjádřit náklonnost i vděk tím nejlahodnějším způsobem.

Můžete jim osladit život dortem, a vůbec nezáleží, zda jste v kuchyni teprve začátečník nebo už ostřílený profík – máme tipy pro všechny věkové i dovednostní skupiny. A pokud zrovna vaši maminku na dorty neužije, uspořádejte na její počest slavnostní oběd plný jarních chutí.

  • A pokud s ní bohužel svátek strávit nemůžete, alespoň na ni s láskou zavzpomínejte nad jejími recepty, které dodnes uvízly ve vašem srdci.

Rychlé dezerty

Pokud se vám například líbí nápad, že mamince upečete dezert, ale v našem kompilátu dortů pro maminku si nevyberete, zkuste něco rychlejšího. Rychlé dezety nakonec potěší úplně stejně jako komplikované dorty, protože jsou zkrátka z lásky. V našem článku se navíc dozvíte něco o historii tohoto svátku.