Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 120 min
4,5 (15x)
8. 5. 2024
Dort Apricot Heleny Fléglové
Apetit
Dort Apricot podle Heleny Fléglové
Apetit


Pro zkušené
> 120 min
4,5 (15x)

Požádali jsme cukrářku Helenu Fléglovou, aby Apetitu k 19. narozeninám upekla výjimečný dort. Zadání splnila na jedničku: dort je zvenčí křupavý, uvnitř plný chuti ovoce. Dort je z listového těsta, které máme spjatné spíše s jednoduchými koláči či záviny. Helena vás přesvědčí, že z něj můžete připravit i efektní slavnostní dort. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

22

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

22

Na mátovou šlehanou ganache

Na meruňkové crémeux

Na meruňkové compoté

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 433.5 kcal
  • Bílkoviny 22.5 g
  • Sacharidy 30.77 g
  • Tuky 24.36 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  2. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  3. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  4. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  5. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  6. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  7. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  8. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  9. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit
  10. Dort Apricot Heleny Fléglové
    Zdroj: Apetit

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(15 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.