Shakshuku možná znáte v její červené variantě s rajčaty. Zelená verze je podle nás ještě lahodnější, navíc do ní spotřebujete zbytky zeleniny! Inspirací nám byla moderní bistra v Dubaji!
Suroviny
Postup
V pánvi rozpalte olej a hoďte do něj jarní cibuku, kterou nechte lehce zpěnit. Potom přisypte česnek a krátce ho opečte.
Přidejte římský kmín a nechte ho rozvonět. Bude to trvat zhruba dvě minuty.
Přidejte cuketu, špenát, hrášek, vařenou brokolici, vše promíchejte, posolte, zasypte petrželí, podlijte smetanou a duste pod pokličkou zhruba 5 minut.
Udělejete v zelenině vařečkou čtyři důlky a vložte do nich vejce. Přiklopte poklicí a zhruba dalších 5 minut vařte dokud se vršek žloutků nezatáhne. Žloutky ale musí zůstat tekuté, proto vejce průběžně kontrolujte.
Na shakshuku dejte chilli pastu, sýr feta, jarní cibulku a zasypte zbytkem petržele. Servírujte v pánvi doprostřed stolu.