Táborský festival vína, kultury a jídla
28. 2.–21. 5., Tábor
Sled akcí, které od února až do května oživí Tábor divadlem, filmem, hudbou, přednáškami, ale hlavně ochutnávkami menu v místních restauracích a četnými degustacemi vína jak domácího, tak cizozemského původu, začal již tento týden. V sobotu 29. 2. se například můžete přihlásit na degustátorský kurz se sommeliérem a vinařem Kamilem Prokešem. Program a vstupenky najdete na stránkách festivalu.
Open that bottle night
29. 2., 11.00–23.00, Praha, Botanická zahrada Troja
Otevřete tu lahev! Tak se jmenuje celosvětová akce, kdy se nad lahví (často archivní či alespoň památeční) sejdou přátelé, rodina, dávné lásky… Tuto tradici zavedli před 20 lety kulinární sloupkaři listu Wall Street Journal, aby podpořili setkávání blízkých lidí. Před třemi lety se k iniciativě připojila i vinotéka na vinici sv. Kláry v pražské botanické zahradě. V sobotu tam budete moci ochutnat archivní vína z tamní vinice, která jinak nejsou v běžné nabídce..
- Vstup: info na místě
Sláva českého piva a polských klobás
29. 2., od 14.00, Meziměstí, restaurace Švejk v objektu Centrum Walzel
Do česko-polského pomezí nedaleko Broumova se vypravte na guláš, české pivo, moravské víno a polské klobásy.
- Vstup: zdarma
Slavnosti moravského uzeného a vína
29. 2.–1. 3., 9.30–16.30, hrad Veveří
Zvolit krále uzenářů, vyzkoušet si vlastnoruční výrobu klobás, dozvědět se, k čemu se hodí jaký druh masa, zasoutěžit si v pojídání vepřových rypáčků, zazpívat a zatančit si s cimbálovkou, ale hlavně si ale pochutnat na uzeném a uzenářských výrobcích a zapít je moravským vínem můžete celý víkend na hradě Veveří.
- Vstup: 150 Kč, snížené vstupné 100 Kč, děti do 120 cm zdarma, platba na místě je možná pouze v hotovosti