Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Salát babičky Otylky

Popis receptu: 
Recept babičky mé manželky,který je opravdu velmi zvlášní ale naprosto dokonalý. Nálev díky vlažné vodě ,tuku a mouky krásně drží na jednotlivých listech salátu. Chuť je dokonalá a salát není jen zelené. Musí se sníst hned,protože po čase začne díky teplé vodě vadnout.Voda musí být akorát vlažná.
Autor: Josef Valeš
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    Hlávkový salát,slanina uzená,cukr,ocet,sůl,voda,jedna žlíce hladké mouky.

Příprava jídla

Hlávkový salát opereme a rozdělíme na jednotlivé listy. Nakrájíme saninu(uzenou) nejlepší je domácí.Slaninu nakrájíme na malé kostky a dáme rozpustit do menšího hrnce.Zatím uděláme sladkokyselý nálev,který osolíme.Nálevu asi 1/2l. Když je slanina upečena do křupava,dáme na ní jednu lžíci hladké mouky,jen spěníme a zalejeme připraveným nálevem.Necháme dojít do varu a odstavíme.Necháme nálev vystydnout ale jen do vlažna a nalejeme na salát.
REKLAMA

Přidat komentář