Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s rukolou a řepnými listy
Quiche s rukolou a řepnými listy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s rukolou a řepnými listy

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3103 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 77 g
Tuky 262 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quiche, tedy slaný koláč, je skvělé jídlo k snídani, svačině i jako večeře – snadno se ohřívá, a hlavně, když ho doplníte svěžím salátkem, vznikne dokonalý pokrm s francouzským šarmem. K jeho přípravě se hodí listové i křehké těsto. A pokud nemáte čas, těsto neváhejte koupit, my to nikomu neprozradíme.

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
+ na pokropení
jarní cibulka 5 ks
jen bílé části, nakrájené na 1cm kolečka
uzená vepřová klobása, nakrájená na kolečka
nakrájená na nudličky
vejce 3 ks
mléko 300 ml
plnotučné
sůl
pepř
čerstvě mletý
275–300 g
rukola 1 hrst
baby salát 1 hrst
lístky červené řepy, šťovíku nebo mangoldu

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na středním ohni rozehřejte v pánvi olivový olej a opékejte na něm jarní cibulku, klobásu a anglickou slaninu 7–8 minut. Nechte zchladnout.

2

Vejce prošlehejte s mlékem, osolte a opepřete. Listovým těstem vyložte koláčovou formu (o průměru cca 22 cm) a seřízněte okraje. Pak na něj rovnoměrně naneste směs z pánve a zalijte mlékem s vejci. Pečte 30 minut, potom vyjměte z trouby a nechte zchladnout.

3

Rukolu, mladé lístky červené řepy, šťovík nebo jiné podobné listy pokropte olivovým olejem. Před podáváním je úhledně rozložte na zchladlý quiche. Quiche sklidil u rodiny úspěch.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín