Quiche, tedy slaný koláč, je skvělé jídlo k snídani, svačině i jako večeře – snadno se ohřívá, a hlavně, když ho doplníte svěžím salátkem, vznikne dokonalý pokrm s francouzským šarmem. K jeho přípravě se hodí listové i křehké těsto. A pokud nemáte čas, těsto neváhejte koupit, my to nikomu neprozradíme.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Na středním ohni rozehřejte v pánvi olivový olej a opékejte na něm jarní cibulku, klobásu a anglickou slaninu 7–8 minut. Nechte zchladnout.
Vejce prošlehejte s mlékem, osolte a opepřete. Listovým těstem vyložte koláčovou formu (o průměru cca 22 cm) a seřízněte okraje. Pak na něj rovnoměrně naneste směs z pánve a zalijte mlékem s vejci. Pečte 30 minut, potom vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
Rukolu, mladé lístky červené řepy, šťovík nebo jiné podobné listy pokropte olivovým olejem. Před podáváním je úhledně rozložte na zchladlý quiche. Quiche sklidil u rodiny úspěch.