Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

bagels

Popis receptu: 
americké bagely slané 10 ks
Autor: eva částková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    kostka droždí 2 lžičky cukru špetka soli špetka pepře 700g mouky lžíce másla pokojové teploty 2 lžíce rozpuštěného másla 50g cukru krupice 5 g jedlé sody 1 bílek 2 lžce sezamových semínek, máku nebo hrubozrné soli na ozdobu

Příprava jídla

Z droždí, cukru a 400ml teplé vody, necháme vzejít kvásek. Poté zpracujeme se solí, pepřem, moukou a měkkým máslem. Těsto rozdělíme na 10 koulí, které rozložíme na plech vymazaný ropuštěným máslem a necháme a pod utěrkou asi 30 minut kynout. Uprostřed každé koule uděláme prstem díru a tvarujeme bagely. Vhodíme do 1l horké, téměř vroucí vody s cukrem a jedlou sodou- nevaříme, necháme minutu stát ve vodě. troubu předehřejeme na 220 C Bagely dáme zpět na plech vyložený pečcím papírem a potřemeje je bílkem smíchaným s lžičkou vody a posypeme podle chuti mákem nebo semínky. Pečeme 15 minut, aby byly křupavé. Jíme vychladlé..
REKLAMA

Přidat komentář