0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratinovaná růžičková kapusta

Gratinovaná růžičková kapusta

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Pro 4 osoby:
500 g malých kapustiček (dobré jsou i mražené)
50 g másla
2 lžíce strouhaného čedaru (používám i eidam nebo ementál)
sůl, pepř
Troubu předehřejeme na 200 °C. Kapustičky očistíme a omyjeme pod proudem tekoucí vody. Scedíme a vaříme v mírně osolené vodě 10 až 15 minut - měly by být přesně al dente, tj. stále pevné, když je propíchneme nožem. Slijeme. Do zapékací nádoby nebo pekáče dáme máslo a rozehřejeme. Když je máslo rozpuštěné, přidáme kapustičky a zamícháme je, až se rovnoměrně lesknou máslem. Posypeme sýrem, dochutíme pepřem a solí a dáme do trouby asi na 10 minut - na tak dlouho, aby sýr zezlátl a začaly se na něm tvořit bubliny.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč