Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Gratinovaná růžičková kapusta

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Pro 4 osoby:
    500 g malých kapustiček (dobré jsou i mražené)
    50 g másla
    2 lžíce strouhaného čedaru (používám i eidam nebo ementál)
    sůl, pepř

Příprava jídla

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kapustičky očistíme a omyjeme pod proudem tekoucí vody. Scedíme a vaříme v mírně osolené vodě 10 až 15 minut - měly by být přesně al dente, tj. stále pevné, když je propíchneme nožem. Slijeme. Do zapékací nádoby nebo pekáče dáme máslo a rozehřejeme. Když je máslo rozpuštěné, přidáme kapustičky a zamícháme je, až se rovnoměrně lesknou máslem. Posypeme sýrem, dochutíme pepřem a solí a dáme do trouby asi na 10 minut - na tak dlouho, aby sýr zezlátl a začaly se na něm tvořit bubliny.
REKLAMA

Přidat komentář