
Uživatelský
recept
recept
Zapékaná bramborovo-špenátová kaše
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
500 g uvařených brambor vhodných na kaši
1 špenátový protlak
1 červená cibule
lžíce oleje
5 stroužků česneku
200 g strouhaného sýra s modrou plísní (typu Niva)
3 vejce
hrst strouhanky
čerstvě mletý pepř, podle chuti
sůl, podle potřeby (záleží na sýru)
Příprava jídla
Brambory rozmačkejte na kaši, nemusí být úplně najemno, malé kousky brambor tvoří pěknou strukturu. Špenátový protlak nechte rozmrazit. Cibulku osmažte na lžíci oleje dozlatova, přidejte špenátový protlak a česnek. Do skleněné zapékací mísy vložte brambory, špenátovou směs, vajíčka, nastrouhaný sýr (část nechte na posypání), strouhanku, podle chuti osolte a opepřete, zamíchejte. Posypte sýrem a zapékejte cca 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Výborná barevně ladící příloha k masům nebo hlavní jídlo.
Přidat komentář