Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapékaná bramborovo-špenátová kaše

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    500 g uvařených brambor vhodných na kaši
    1 špenátový protlak
    1 červená cibule
    lžíce oleje
    5 stroužků česneku
    200 g strouhaného sýra s modrou plísní (typu Niva)
    3 vejce
    hrst strouhanky
    čerstvě mletý pepř, podle chuti
    sůl, podle potřeby (záleží na sýru)

Příprava jídla

Brambory rozmačkejte na kaši, nemusí být úplně najemno, malé kousky brambor tvoří pěknou strukturu. Špenátový protlak nechte rozmrazit. Cibulku osmažte na lžíci oleje dozlatova, přidejte špenátový protlak a česnek. Do skleněné zapékací mísy vložte brambory, špenátovou směs, vajíčka, nastrouhaný sýr (část nechte na posypání), strouhanku, podle chuti osolte a opepřete, zamíchejte. Posypte sýrem a zapékejte cca 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Výborná barevně ladící příloha k masům nebo hlavní jídlo.
REKLAMA

Přidat komentář