
Uživatelský
recept
recept
Starostův měšec
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
vepřová kýta v celku
kuřecí prsa
anglická slanina
sůl
pepř
římský kmín
adžika (směs koření)
dijonská hořčice (nemusí být)
listové těsto
vejce
mouka na posypání válu
zelenina
olej
máslo
mandlové lupínky nebo sezamové semínko
Příprava jídla
Maso v celku osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme adžikou. Kýtu protáhneme kuřecím masem, které jsme nakrájeli na vhodné pruhy a též mírně osolili a opepřili. Můžeme lehce potřít dijonskou hořčicí. Rozválíme listové těsto na plát silný asi 0,5 cm a mírně okořeníme jako maso, které pečeme v troubě doměkka na oleji a podléváme vodou. Upečené maso necháme zcela vychladnout, obalíme plátky slaniny a zabalíme do plátu listového těsta. Dbáme na to, aby těsto mělo tvar měšce na peníze. Můžeme udělat jeden velký nebo několik menších. Měšec potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě dozlatova. Je dobré podložit těsto papírem na pečení, který mírně potřeme olejem. Podáváme na restované zelenině polité rozehřátým máslem s lupínky mandlí nebo se sezamovým semínkem. Vhodná příloha: opečené plátky vařených brambor.
Tip: Měšce nakrojíme tak, aby vypadaly jako otevřené. Zeleninu restujeme na horkém a kvalitním oleji. Mírně ji osolíme.
Dobrou chuť.
Tip: Měšce nakrojíme tak, aby vypadaly jako otevřené. Zeleninu restujeme na horkém a kvalitním oleji. Mírně ji osolíme.
Dobrou chuť.
Přidat komentář