Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Starostův měšec

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    vepřová kýta v celku
    kuřecí prsa
    anglická slanina
    sůl
    pepř
    římský kmín
    adžika (směs koření)
    dijonská hořčice (nemusí být)
    listové těsto
    vejce
    mouka na posypání válu
    zelenina
    olej
    máslo
    mandlové lupínky nebo sezamové semínko

Příprava jídla

Maso v celku osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme adžikou. Kýtu protáhneme kuřecím masem, které jsme nakrájeli na vhodné pruhy a též mírně osolili a opepřili. Můžeme lehce potřít dijonskou hořčicí. Rozválíme listové těsto na plát silný asi 0,5 cm a mírně okořeníme jako maso, které pečeme v troubě doměkka na oleji a podléváme vodou. Upečené maso necháme zcela vychladnout, obalíme plátky slaniny a zabalíme do plátu listového těsta. Dbáme na to, aby těsto mělo tvar měšce na peníze. Můžeme udělat jeden velký nebo několik menších. Měšec potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě dozlatova. Je dobré podložit těsto papírem na pečení, který mírně potřeme olejem. Podáváme na restované zelenině polité rozehřátým máslem s lupínky mandlí nebo se sezamovým semínkem. Vhodná příloha: opečené plátky vařených brambor.
Tip: Měšce nakrojíme tak, aby vypadaly jako otevřené. Zeleninu restujeme na horkém a kvalitním oleji. Mírně ji osolíme.
Dobrou chuť.
REKLAMA

Přidat komentář