Maso v celku osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme adžikou. Kýtu protáhneme kuřecím masem, které jsme nakrájeli na vhodné pruhy a též mírně osolili a opepřili. Můžeme lehce potřít dijonskou hořčicí. Rozválíme listové těsto na plát silný asi 0,5 cm a mírně okořeníme jako maso, které pečeme v troubě doměkka na oleji a podléváme vodou. Upečené maso necháme zcela vychladnout, obalíme plátky slaniny a zabalíme do plátu listového těsta. Dbáme na to, aby těsto mělo tvar měšce na peníze. Můžeme udělat jeden velký nebo několik menších. Měšec potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě dozlatova. Je dobré podložit těsto papírem na pečení, který mírně potřeme olejem. Podáváme na restované zelenině polité rozehřátým máslem s lupínky mandlí nebo se sezamovým semínkem. Vhodná příloha: opečené plátky vařených brambor.
Tip: Měšce nakrojíme tak, aby vypadaly jako otevřené. Zeleninu restujeme na horkém a kvalitním oleji. Mírně ji osolíme.
Dobrou chuť.
Tip: Měšce nakrojíme tak, aby vypadaly jako otevřené. Zeleninu restujeme na horkém a kvalitním oleji. Mírně ji osolíme.
Dobrou chuť.