Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
9. 7. 2014
Slovenské halušky a la Lenka
Slovenské halušky a la Lenka

Brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme sůl a mouku. Těsto musí být husté, až se trhá. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí vody trháme kousky těsta – část těsta si vždy dáme na prkénko namočené do vody a nožem trháme. Halušky necháme uvařit, vylovíme je, odložíme do jiného hrnce. Opakujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto. K uvařeným haluškám přidáme tavený sýr a brynzu, promícháme, přidáme prolisovaný česnek a mléko. Promícháme. Podle chuti osolíme nebo posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Dobrou chuť!


Nezhasínat obrazovku
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu