
Uživatelský
recept
recept
Slovenské halušky a la Lenka
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
5 ks velkých brambor
sůl
mouka
tavený sýr
brynza
2 stroužky česneku
200 ml mléka
sůl
strouhaný tvrdý sýr (nemusí být)
Příprava jídla
Brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme sůl a mouku. Těsto musí být husté, až se trhá. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí vody trháme kousky těsta – část těsta si vždy dáme na prkénko namočené do vody a nožem trháme. Halušky necháme uvařit, vylovíme je, odložíme do jiného hrnce. Opakujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto. K uvařeným haluškám přidáme tavený sýr a brynzu, promícháme, přidáme prolisovaný česnek a mléko. Promícháme. Podle chuti osolíme nebo posypeme strouhaným tvrdým sýrem.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Přidat komentář