Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Slovenské halušky a la Lenka

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    5 ks velkých brambor
    sůl
    mouka
    tavený sýr
    brynza
    2 stroužky česneku
    200 ml mléka
    sůl
    strouhaný tvrdý sýr (nemusí být)

Příprava jídla

Brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme sůl a mouku. Těsto musí být husté, až se trhá. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí vody trháme kousky těsta – část těsta si vždy dáme na prkénko namočené do vody a nožem trháme. Halušky necháme uvařit, vylovíme je, odložíme do jiného hrnce. Opakujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto. K uvařeným haluškám přidáme tavený sýr a brynzu, promícháme, přidáme prolisovaný česnek a mléko. Promícháme. Podle chuti osolíme nebo posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Dobrou chuť!

REKLAMA

Přidat komentář