Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Výborné francouzské clafoutis

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    600 g třešní
    40 g rozpuštěného másla + máslo na vymazáni formiček
    4 vejce
    200 ml mléka
    100 g mouky
    60 g cukru
    1 vanilkový cukr
    špetka soli
    moučkový cukr

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 210°C. Smíchejte mouku, cukr, sůl a vanilkový cukr. Přidejte vejce po jednom a vždy prošlehejte. Pak přidejte pomalu mléko a pořad promíchávejte. Přidejte rozpuštěné máslo. Vymastěte několik malých keramických formiček nebo jednu velkou. Dejte do nich třešně a zalijte směsí, aby ovoce bylo ponořené. Dejte do trouby na 10 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě 20 minut. Až budou hotové, poprašte je moučkovém cukrem.
REKLAMA

Přidat komentář