
Uživatelský
recept
recept
Ryba s bylinkovou bramborovou kaší
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
ryba (pangasius, losos, candát), 150?200 g na osobu
olivový olej
brambory (varný typ B), 150 g na osobu
mražený hrášek ? 50 g na osobu
čerstvé bylinky (máta, nebo petrželka, nebo bazalka)
sůl
Příprava jídla
Rybu opatrně propeču na olivovém oleji, pouze lehce osolím. Brambory vařím v páře. Rozmačkám je a promíchám s pomačkaným (ne rozmixovaným) hráškem, olivovým olejem a pokrájenými bylinkami, osolím podle chuti. Na talíři vše ozdobím několika lístky použité bylinky. Největší úspěch mám s mátou. Ryba se dá nahradit i drůbežim masem.
Přidat komentář