Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí pečeně na houbách po myslivecku

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    4 porce:
    800 g hovězí kýty
    1 lžíce soli
    pepř
    6 kuliček jalovce
    3 lžíce oleje
    300 g čerstvých hub
    100 ml bílého vína
    100 g brusinek
    100 g anglické slaniny
    200 ml zakysané smetany

Příprava jídla

Maso opláchneme, osušíme, dále ho osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na větší plátky. Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme houby, drcený jalovec a znovu orestujeme. Zalijeme vodou a vínem, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme je a uchováme v teple. Do vypečené šťávy přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a brusinky. Provaříme a přidáme zakysanou smetanu. Za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne, a dosolíme. Hovězí pečeni prohřejeme v omáčce, nakrájíme na plátky a podáváme.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo bramborové noky.
REKLAMA

Přidat komentář