Maso opláchneme, osušíme, dále ho osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na větší plátky. Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme houby, drcený jalovec a znovu orestujeme. Zalijeme vodou a vínem, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme je a uchováme v teple. Do vypečené šťávy přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a brusinky. Provaříme a přidáme zakysanou smetanu. Za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne, a dosolíme. Hovězí pečeni prohřejeme v omáčce, nakrájíme na plátky a podáváme.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo bramborové noky.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo bramborové noky.