Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Niku-dango (masové kuličky v omáčce)

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Pro dvě osoby:
    200 g mletého vepřového masa
    1 ks pórku
    2 ks houby šitake (není nutné)
    olej na smažení

    A:
    1 lžíce škrobu
    1 lžíce hladké mouky
    1 vejce
    súl, pepř dle chuti

    B:
    2 lžíce kečupu
    1 lžíce sójové omáčky
    1,5 lžíce cukru
    2 lžíce octa
    100 ml vody
    1 lžička škrobu na konec !!!!

Příprava jídla

1. Sušené šitake namočíme do horké vody na cca půl hodiny.
2. Nakrájíme pórek a houby nadrobno.
3. Mleté maso smícháme s „A“ a poté přidáme nakrájený pórek a houby.
4. Směs důkladně promícháme a z ní uválíme 8 kuliček.
5. Na rozpáleném oleji kuličky osmažíme.
6. „B“ dáme do hluboké pánve a necháme krátce povařit a potom přidáme škrob s dvojnásobným množstvím vody. Až směs začne houstnout, přidáme kuličky.
Podáváme s jasmínovou rýží (není nutné).
Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář