Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Růžový džem

Popis receptu: 
Autor: Patrik Michl
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    200 okvětních lístků růží
    1 lžička kyseliny citronové
    cukr

Příprava jídla

1. 200 okvětních lístků stlačíme do litrové sklenice, zalijeme 250 ml vařící vody s 1 lžičkou kyseliny citrónové a necháme stát v temnu 24 hodin.
2. Přecedíme a na skleničku tekutiny dáme 1,5 skleničky cukru a mícháme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí (popř. můžeme lehce nahřát).
3. Okvětní plátky posypeme 200 g pískového cukru, lehce utřeme a mixujeme spolu se získanou růžovou šťávou.
4. Naplníme sklenice, uzavřeme a uložíme do chladu a temna.

Anglická specialita, která obohatí nedělní snídani nebo odpolední pohoštění pro návštěvy o úžasnou vůni.
Na palačinky nebo náplň do kobližek poskytuje zcela výjiečný gurmánský zážitek!!!
REKLAMA

Přidat komentář